Merijn Scheperkamp plaatst zich voor Wereldbekers op 500 meter

© Orange Pictures
Heerenveen - Schaatser Merijn Scheperkamp heeft zich vrijdag in Thialf geplaatst voor de aankomende Wereldbeker-wedstrijden. De sprinter van schaatsvereniging Zeist reed op de 500 meter de tweede tijd, wat genoeg was voor kwalificatie.
Scheperkamp zette een tijd van 34 seconden en 88 honderdsten op de borden, maar was daarmee niet de snelste. De zege ging verrassend naar Stefan Westenbroek, die 1 honderdste sneller was dan Scheperkamp.
Op de 5 kilometer voor mannen wisten de broers Bart en Evert Hoolwerf uit Eemdijk zich niet te plaatsen voor de Wereldbekers. Bart werd tiende, maar werd later gediskwalificeerd, en Evert eindigde als vijftiende in Thialf. Een plek bij de eerste vijf was nodig voor kwalificatie.
Naomi van der Werf uit Huis ter Heide greep op de 1.500 meter voor vrouwen naast een Wereldbeker-ticket. Zij werd twintigste.
Zaterdag en zondag gaat het World Cup Kwalificatie-toernooi in Heerenveen verder. Dan zien we onder meer Soester Wesly Dijs in actie op de 1.000 en de 1.500 meter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.