Feest bij DOVO: koploper en periodetitel na zege in topper op SteDoCo

© RTV Utrecht
Veenendaal - DOVO heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent SteDoco in de derde divisie. Het werd op Panhuis 2-1 voor de Veenendalers, die optimaal profiteren van het verlies van GVVV. Niet alleen is DOVO nu koploper, maar wint het ook de eerste periodetitel.
Een korte samenvatting van DOVO - SteDoCo, door Bert Kous
Na de contractverlenging van trainer Florian Wolf stond voor DOVO een topper op het programma. De nummer drie ontving namelijk de nummer twee. Beide ploegen maakten nog kans op de eerste periodetitel, mocht GVVV tegen een zeperd aanlopen tegen RKAV Volendam.

SteDoCo is de betere ploeg

De eerste kans van de wedstrijd was voor DOVO-topscorer Guido van Dijk, maar hij kon vanuit de hoekschop niet scoren. De thuisploeg kreeg vanuit een counter nog een mogelijkheid, maar had voor de rest weinig in te brengen. SteDoCo had het betere veldspel en kreeg diverse kansen.
Dat DOVO vijf minuten voor rust op een 1-0 voorsprong kwam, was dan ook tegen de verhoudingen in. Oktay Öztürk kopte binnen, waardoor de Veene
Trainer Florian Wolf: "Dat we hem voor GVVV wegkapen, vindt vooral de kantine fijn"
ndalers met een voorsprong gingen rusten. Na de pauze speelde DOVO beter, maar bleven grote kansen uit aan beide kanten.

Nick Hak als matchwinner

De druk van SteDoCo nam echter toe naarmate het eindsignaal naderde. De 1-1 van Joran Schröder kwam dan ook niet als een verrassing. De ploeg uit Hoornaar wilde nog voor de zege gaan in Veenendaal, maar dat was buiten Nick Hak gedacht. De invaller aan de zijde van DOVO frommelde zich door de defensie van SteDoCo en scoorde 2-1.
In de slotfase wist DOVO de voorsprong met succes en veel strijd te verdedigen. Bijna werd het nog 3-1, maar de inzet van Van Dijk werd gered. Het bleef uiteindelijk bij 2-1 op Panhuis.
Matchwinner Nick Hak: "We hebben er hard voor gewerkt"

DOVO - SteDoCo (Derde divisie)

40' Oktay Öztürk (1-0)
78' Joran Schröder (1-1)
82' Nick Hak (2-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.