IJsselmeervogels klopt FC Lisse: 'Met borst vooruit naar derby volgende week'

© RTV Utrecht
Bunschoten - IJsselmeervogels heeft zichzelf een week voor de derby tegen Spakenburg een goede dienst bewezen. Het tweededivisieduel tegen FC Lisse werd, ondanks een moeizame openingsfase, met 4-1 gewonnen op de eigen Westmaat.
Een korte samenvatting van IJsselmeervogels - FC Lisse, door Arnold Schenk
De start van de Vogels was desastreus. Al in de derde minuut was het Toon Zwetsloot die het gepromoveerde FC Lisse op een 0-1 voorsprong schoot. Oog in oog met Jaimy Schaap faalde hij niet, na een fout op het middenveld van IJsselmeervogels.
Trainer Gert Peter de Gunst, die deze week aankondigde na dit seizoen te vertrekken, zag zijn ploeg erg slordig spelen in de eerste helft. Desondanks werd het tien minuten voor rust 1-1, doordat Morad El Haddouti in de verre hoek raak schoot. Daardoor gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.
Kevin Sterling: "Bij een derby is een heel andere spanning"

IJsselmeervogels maakt verschil na rust

Na rust begon IJsselmeervogels uitstekend. Yousef Blel, die vlak voor rust een grote kans om zeep hielp, kopte raak en bracht de Rooien op een 2-1 voorsprong. Tussen minuut 72 en 75 gooiden de Vogels het duel in het slot. Eerst was het Kevin Sterling (3-1) die het laatste zetje gaf en daarna bepaalde Kian Visser de eindstand op 4-1 met zijn inzet.
Trainer Gert Peter de Gunst: "Met borst en kin omhoog naar de derby"
Door de zege gaat IJsselmeervogels langs FC Lisse op de ranglijst. De Rooien hebben nu 13 punten uit 12 wedstrijden en staan daarmee voorlopig dertiende. Volgende week wacht de eerste derby van het seizoen tegen Spakenburg.

Van Bronckhorst voorlopig geen optie voor IJsselmeervogels

FC Lisse-coach Raymond Bronkhorst was in het verleden actief als speler bij IJsselmeervogels. Bij de Rooien is volgend seizoen een vacature voor het hoofdtrainerschap. "Als je bij IJsselmeervogels trainer zou kunnen zijn dan zou dat heel mooi zijn, dat is misschien ook wel een droom", zei Van Bronckhorst erover.
Maar het ziet er niet naar uit dat Van Bronkhorst volgend seizoen bij IJsselmeervogels werkzaam is. "Volgend jaar zit ik ook nog gewoon bij FC Lisse, het is een mooie club. Ik zit hier nog wel echt op mijn plek. Ik heb hier ook nog een contract. Ik heb mijn handtekening met mijn volle verstand daaronder gezet", aldus de oefenmeester.
Oud-IJsselmeervogels-speler Raymond Bronkhorst blikt als trainer van FC Lisse terug op het duel

IJsselmeervogels - FC Lisse: 4-1

3' Jaap Zwetsloot (0-1)
35' Morad El Haddouti (1-1)
48' Yousef Blel (2-1)
72' Kevin Sterling (3-1)
74' Kian Visser (4-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.