Hattrickheld Benschop bezorgt Hercules ruime zege op OSS'20: 'Hadden de overhand'

OSS'20 tegen Hercules op sportpark De Rusheuvel in Oss
OSS'20 tegen Hercules op sportpark De Rusheuvel in Oss © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft met duidelijke cijfers van 0-4 gewonnen op bezoek bij OSS'20. Rogier Benschop speelde een hoofdrol bij de Utrechtse derdedivisionist met drie doelpunten.

Ranglijst

Hercules is geklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Het heeft 24 punten uit 12 twaalf wedstrijden, evenals nummer twee VVSB. Het ongenaakbare ADO'20 is lijstaanvoerder en heeft tien punten meer dan Hercules.
Verslaggever Arnold Schenk vat OSS'20 - Hercules samen

Vroege voorsprong

De eerste kans van de wedstrijd in Oss leverde direct een doelpunt op. Benschop schoot raak in de negende minuut. Vervolgens waren de teams gelijkwaardig. Dat was niet verrassend gezien de ranglijst. Hercules stond maar twee plekken hoger met twee punten meer. Het bleef bij 0-1 in de eerste helft.

Assist en goal tegen oude club

In de tweede helft stelde Hercules de zege veilig. Na een uur verdubbelde de ploeg uit Utrecht de voorsprong. Benschop schoot binnen op aangeven van Tim Waterink, die vorig seizoen nog bij OSS'20 speelde.
In een paar minuten liep de ploeg van coach René van der Kooij uit naar 0-4. Eerst maakte Benschop zijn hattrick compleet. in de 75e minuut kopte clubtopscorer Waterink zijn tiende van het seizoen binnen. Bij OSS'20 was Waterink ook volop trefzeker. Hij scoorde er vorig seizoen 28 in 20 duels. Het bleef bij 0-4 op sportpark De Rusheuvel.

Gevierde man

Benschop was natuurlijk de gevierde man na afloop. "Met drie goals wordt het lastig om iemand anders te kiezen voor een interview", zegt Benschop, die weet dat Hercules het eerder vaak lastig had tegen OSS'20. "Maar vandaag hadden we de overhand. We speelden goed en maakten fantastische goals. Helemaal top."
Hercules-speler Rogier Benschop: 'Met drie goals wordt het lastig om iemand anders te kiezen voor een interview'
We hebben al weken een fitte selectie
René van der Kooij, trainer Hercules
Hercules beschikt al weken over een fitte selectie. Coach Van der Kooij, met een biertje in de hand, zegt: "Sommigen zeggen dat je te soft traint, dus dan doe je te weinig. Maar dat is het niet. We hebben van de 24 selectiespelers al een week of zes, zeven nul geblesseerden. Fijn. Je hebt veel te kiezen. Zolang je wint, ga je niet de basis door elkaar husselen. Sommige spelers moeten dus geduld hebben."
Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

OSS'20 - Hercules: 0-4 (Derde divisie B)

9' Rogier Benschop (0-1)
60' Rogier Benschop (0-2)
72' Rogier Benschop (0-3)
75' Tim Waterink (0-4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.