Geen periodetitel voor DHSC, Utrechters verliezen bij AZSV: 'Terecht'

© RTV Utrecht
Utrecht - DHSC heeft in de vierde divisie averij opgelopen. De Utrechters gingen op bezoek bij AZSV met 2-0 onderuit.
Bij rust was de stand 0-0. Kansen waren er wel voor beide ploegen. In de tweede helft kwam AZSV op 1-0 voorsprong. Na een hoekschop ontstond een scrimmage. Invaller Chris Verheul schoot de bal vervolgens hard binnen.
Drie minuten voor tijd kreeg AZSV een strafschop nadat een speler van de ploeg uit Aalten was neergehaald. Rik van der Eerden faalde niet namens de thuisploeg en schoot de 2-0 eindstand op het scorebord.

Ranglijst

DHSC zakt door de nederlaag van de tweede naar de derde plek. Eemdijk is koploper en veroverde de eerste periodetitel. DHSC heeft vier punten achterstand op Eemdijk.

Terechte nederlaag

Bij DHSC-er Tom de Klein kwam de nederlaag hard aan. "Maar het is wel terecht. Zij waren veel scherper", sprak de voetballer. "We waren niet heel erg met de periodetitel bezig, maar je wil gewoon bovenin meedoen. Dan moet je iedere week winnen."
"We konden geen kansen creëren. Als je geen doelpunten maakt dan heb je een probleem", zei trainer Ricky Testelamuta na afloop. "Zij zochten het in due duelkracht vandaag. Ze weten dat wij creatieve spelers hebben. Ze klapten erop, maar wij geven tegengas."
Trainer Ricky Testelamuta van DHSC in gesprek met verslaggever Robert Claus
De aanvoerder baalde ervan dat de scherpte het hele duel ontbrak. "Je probeert zelf het goede voorbeeld te geven door wel duels te winnen en de boel op te peppen. Het lukte het niet om het om te keren. Dat lukte mij niet, dat lukt het team niet."
Tom de Klein: 'Deze komt wel hard aan'
"We hadden feller aan de bal moeten zijn. Het was slordig, te gehaast. We hadden heel veel onnodig balverlies", was de conclusie van Testelamuta.

AZSV - DHSC: 2-0

68' Chris Verheul (1-0)
87' Rik van der Eerden (2-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.