Eemdijk verovert periodetitel na ruime winst in verhit duel: 'Opstootje hadden we nodig'

Coach Willem Romp van Eemdijk
Coach Willem Romp van Eemdijk © Orange Pictures
Bunschoten - Eemdijk heeft op overtuigende wijze de eerste periodetitel in de vierde divisie veroverd. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg versloeg debutant WV-HEDW met 6-0. De galavoorstelling werd ontsierd door twee opstootjes. Eemdijk blijft koploper met 24 punten uit tien duels.
Verslaggever Menno Schilder vat Eemdijk - WV-HEDW samen
Eemdijk liet er in het begin geen gras over groeien en stond in twintig minuten al met 3-0 voor. Bij de doelpunten speelden Yordie Huijgen en Yannick Bouw een hoofdrol. Verdediger Huijgen maakte de openingstreffer en gaf de assist bij de 2-0 van Bouw. Vervolgens tekende Bouw voor zijn tweede van de middag, dit keer op aangeven van Dennis Hollart. De thuisploeg kreeg kansen op meer goals en had niks te vrezen van WV-HEDW.

Vader van speler weggestuurd

In het restant van de eerste helft sloeg tweemaal de vlam in de pan. Er waren opstootjes. Bij het eerste opstootje werd een overtreding begaan op Jack van Moerkerk, speler WV-HEDW. Velen bemoeiden zich ermee, onder wie de vader van Van Moerkerk. De scheidsrechter stuurde hem uiteindelijk van sportpark De Vincken. Tussen het tumult door zorgde Jeffrey van de Dikkenberg nog voor de 4-0, de ruststand.

Rode kaart

In de tweede helft ging Eemdijk verder met scoren. Franslyn Nsingi maakte de 5-0 en even later bepaalde Dikkenberg de eindstand op 6-0 met zijn tweede van de middag.
De bezoekers uit Amsterdam speelden de laatste twintig minuten nog met een man minder. Janyro Purperhart kreeg rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Eemdijk deed het in het laatste deel rustig aan en spaarde daardoor de bezoekers. Naast de periodetitel betekende het de vierde zege op rij zonder tegengoals en met achttien goals voor.

Bierdouche

Na afloop stond doelpuntenmaker Bouw voor de microfoon van RTV Utrecht. Tussen het interview door, ging de aanvaller even op de teamfoto en kreeg hij een bierdouche. Bouw: "En ook nog een knuffel. Heerlijk. Vanavond gaan we feesten."
Yannick Bouw, maker van twee treffers van Eemdijk, in gesprek met verslaggever Menno Schilder
Willem Romp, coach Eemdijk, blijft kritisch ondanks de ruime winst. "Vandaag waren we in de eerste helft onvoldoende aan de bal. Je moet kritisch blijven. Anders denken de jongens dat ze er al zijn", zegt Romp met een lach.
Eemdijk-coach Willem Romp: 'Opstootje hadden we nodig om erbovenop te komen'

Eemdijk - WV-HEDW: 6-0

8' Jordie Huijgen (1-0)
12' Yannick Bouw (2-0)
20' Yannick Bouw (3-0)
45' Jeffrey van den Dikkenberg (4-0)
50' Franslyn Nsingi (5-0)
56' Jeffrey van den Dikkenberg (6-0)

Bijzonderheden: 69' rode kaart Janyro Purperhart (WV-HEDW)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.