Bart Hoolwerf sprint naar eerste zege bij Marathon Cup

Provincie Utrecht - Schaatser Bart Hoolwerf heeft zijn eerste zege bij de Marathon Cup van dit seizoen geboekt. De Eemdijker was in Heerenveen de snelste in de sprint in de derde wedstrijd van de marathoncompetitie.
Olympisch kampioen Bart Swings uit België eindigde als tweede. Gary Hekman, ploeggenoot van Hoolwerf bij Team Reggeborgh, maakte het podium compleet.
Koen de Best uit Mijdrecht noteerde de 32ste plek en Niels Immerzeel uit Wilnis was de nummer 41. Eemdijker Evert Hoolwerf, de broer van Bart, haalde de eindstreep niet door een valpartij.
In het algemeen klassement staat Bart Hoolwerf tweede. Daarmee is hij de beste regiogenoot.

Engbers 14e bij vrouwenwedstrijd

Bij de vrouwenwedstrijd in Thialf speelden regiogenotes geen rol van betekenis. Emma Engbers uit Utrecht finishte 14e, Tessa Snoek uit Abcoude 19e, Demi Huiden uit Amersfoort 36e en Sara van Vliet uit Soest 38e.
Olympisch kampioen Irene Schouten won bij de vrouwen, net als de twee voorgaande wedstrijden. Haar ploeggenotes Arianna Pruisscher en Marijke Groenewoud waren de nummer 2 en 3. De drie schaatssters waren weggereden bij het peloton en hielden het verschil vast tot de finish.
Snoek staat met een twaalfde plek in het algemeen klassement het hoogste van de Utrechtse schaatssters.
Volgende week is de Marathon Cup in Den Haag. In totaal worden dertien wedstrijden gereden.