Trainer Patrick Loenen per direct weg bij Spakenburg

Spakenburg-trainer Patrick Loenen
Spakenburg-trainer Patrick Loenen © Orange Pictures
Bunschoten - Patrick Loenen is niet langer trainer van Spakenburg. De trainer is per direct weg bij de tweede divisionist. Op de clubsite is te lezen dat dat besluit in goed onderling overleg is genomen.
Loenen kwam afgelopen zomer van Sportlust'46 uit Woerden naar Spakenburg, maar kon zijn draai op de Westmaat nooit echt vinden. Twee weken geleden liet hij al weten de club na dit seizoen te zullen verlaten. Door voortschrijdend inzicht is nu de gezamenlijke conclusie getrokken er per direct een streep onder te zetten. De met 1-1 gelijkgespeelde derby tegen IJsselmeervogels was Loenens laatste wedstrijd als trainer van de Blauwen.

Gedroomde kandidaat

Patrick Loenen was afgelopen jaar de gedroomde kandidaat voor Spakenburg. Zijn werkwijze, voetbalvisie en erelijst waren voor de Blauwen een reden om hem aan te stellen. Hij haalde titels en promoties met Argon, Eemdijk en Sportlust'46. Maar bij Spakenburg vielen de resultaten tegen. Na dertien duels staat de ploeg tiende in de tweede divisie. Dat leidde bij de beleidsbepalers niet tot paniek. "Patrick heeft overal laten zien dat hij een goede trainer is, maar wel tijd nodig heeft. Hij is een diesel", zegt Hugo Bol namens de technische commissie van Spakenburg.
Wie er komende zaterdag en verder in het seizoen als eindverantwoordelijke op de bank zit bij Spakenburg, is nog niet duidelijk. "Het nieuws is nog zo vers, daar heb ik nog niet over nagedacht", besluit Bol.

Loenen reageert nog niet

Patrick Loenen laat weten dat hij nog niet op zijn vertrek wil reageren. "Voor jullie is het misschien een verrassing, voor mijzelf niet", zegt de Utrechter. "Ik laat dit eerst even bezinken, en kom er later op terug."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.