Eerste WK voor Jurriën Timber en Matthijs de Ligt

© Orange Pictures
Abcoude, Utrecht - Utrechter Jurriën Timber en Matthijs de Ligt uit Abcoude mogen zich opmaken voor hun eerste wereldkampioenschap. Beide verdedigers zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de definitieve selectie voor het WK in Qatar, dat volgende week begint.
De 22-jarige Timber, die met voetballen begon bij DVSU, speelt voor Ajax, waar hij in maart 2020 debuteerde in het eerste elftal. In juni 2021 maakte hij zijn debuut in Oranje, in een vriendschappelijk duel tegen Schotland. Tot dusver speelde hij tien interlands.
Matthijs de Ligt is 23 en begon zijn loopbaan bij FC Abcoude. Hij was 10 jaar toen hij door Ajax werd gescout. In september 2016, hij was net een maand 17, speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Sinds hij in maart 2017 debuteerde in Oranje speelde De Ligt 38 interlands. Inmiddels is hij speler van Bayern München.

Geen Cilissen

Jasper Cilissen is de opvallendste afwezige in de WK-selectie van het Nederlands elftal. Van Gaal passeerde de doelman van NEC ten faveure van Justin Bijlow, Remco Pasveer en Andries Noppert. Ook PSV-er Xavi Simons en verdediger Frimpong van Bayer Leverkusen behoren tot de selectie.
De volledige WK-selectie van Oranje ziet er als volgt uit:
Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax) en Andries Noppert (sc Heerenveen)
Verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Stefan de Vrij (Internazionale), Mathijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United) en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)
Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kenneth Taylor (Ajax) en Xavi Simons (PSV)
Aanvallers: Cody Gakpo (PSV), Memphis Depay (FC Barcelona), Steven Bergwijn (Ajax), Vincent Janssen (Royal Antwerp FC), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge) en Wout Weghorst (Besiktas).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.