Acht treffers Malestein baten Oranje niet

Angela Malestein
Angela Malestein © Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg, Leusden - Ondanks acht treffers van Angela Malestein hebben de Nederlandse handbalsters op het EK dik verloren van Duitsland. De Bunschotense maakte in haar eentje meer dan een kwart van de Nederlandse doelpunten. Duitsland won met 36-28. Ook Laura van der Heijden was op schot. De Leusdense scoorde vijf keer.
Nederland begon goed aan de wedstrijd en leidde na tien minuten met 7-4. Bij rust had Duitsland de wedstrijd gekeerd en leidde met 16-13. In de tweede helft kon Oranje het tij niet meer keren.
Door de nederlaag is Nederland vrijwel kansloos voor een plaats in de kwartfinale. In de tweede ronde wachten nog twee duels, zondag tegen Spanje en woensdag tegen Montenegro.