GVVV weer aan kop na winst bij Urk: 'Gespeeld als echte kerels'

GVVV-trainer Gery Vink
GVVV-trainer Gery Vink © Orange Pictures
Veenendaal - GVVV is weer terug aan kop in de derde divisie A. De Veenendalers waren op bezoek bij Urk met 3-2 de baas. Coincurrent en buurman DOVO raakte de koppositie kwijt doordat de ploeg verloor van Sportlust'46 uit Woerden.
Verslaggever Menno Schilder over de zege van GVVV
Tegen de verhoudingen in kwam GVVV op 1-0 voorsprong. Genrich Sillé de bal binnen te tikken na een voorbereidende actie van Jordi Bitter. Vlak hierna werd de tweede treffer van GVVV afgekeurd door buitenspel. Eerder ging er ook al een streep door een doelpunt van Urk.
GVVV wist in de tweede helft de voorsprong te verdubbelen. Mats Grotenberg wist van dichtbij voor de 0-2 te zorgen. In het vermakelijke duel wist Urk snel de aansluitingstreffer te vinden. Klaas Romkes pegelde de 1-2 in het doel van de Veenendalers.
In de 84e minuut werd de wedstrijd beslist. Urk-speler Riekelt-Jan Brands werkte de bal in zijn eigen doel: 1-3. Dat was nog niet de eindstand. Het werd 2-3 doordat invaller Andreas Gnodde namens Urk nog wist te scoren.

Ranglijst

GVVV heeft 26 punten en staat daarmee bovenaan in de derde divisie A. Het ligt allemaal dichtbij elkaar. Nummer twee Sportlust heeft één punt minder, net als nummer drie ACV en nummer vier DOVO. Nummer negen HSV Hoek heeft slechts drie punten minder dan GVVV.

Gestreden voor de zege

"Het is een zwaarbevochte zege. We hebben er hard voor gestreden", blikte Mats Grotenbreg terug. "Dit is lekker na een toch wel mindere periode."
Trainer Gery Vink was het met zijn speler eens. "Dit is een belangrijke overwinning voor ons", zegt de oefenmeester. "Het was hard werken. Ik moet de groep een groot compliment maken. Ze hebben als kerels gespeeld."
Mats Grotenbreg: 'Strijden en knokken past bij mij'
"Als je aan het eind van de rit bovenaan wilt staan dan moet je dit soort wedstrijden winnen", zei de tevreden Vink. "Je moet blijven winnen, dan komt de rest vanzelf. Dat hebben we vandaag gedaan."
Verdediger Grotenbreg maakte de tweede treffer van GVVV. "Het was een afgeslagen hoekschop. In een ver verleden speelde ik voorin. Ik kap met links die verdediger uit en schiet hem met rechts binnen. Het was een mooie goal."
GVVV-trainer Gery Vink: 'We hebben ales echte kerels gespeeld'

Urk – GVVV: 2-3

14' Genrich Sillé (0-1)
55' Mats Grotenbreg (0-2)
57' Klaas Romkes (1-2)
84' Riekelt-Jan Brands (1-3, eigen doelpunt)
88' Andreas Gnodde (2-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.