Sportlust'46 wint streekderby bij DOVO: 'Terechte zege'

DOVO tegen Sportlust'46 op sportpark Panhuis in Veenendaal
DOVO tegen Sportlust'46 op sportpark Panhuis in Veenendaal © RTV Utrecht/Arnold Schenk
Veenendaal, Woerden - Sportlust'46 heeft de streekderby tegen DOVO met 1-4 gewonnen. De derdedivisionist uit Woerden maakte in de eerste helft het verschil in de score op sportpark Panhuis in Veenendaal.

Ranglijst

DOVO heeft de koppositie in de derde divisie uit handen gegeven aan rivaal GVVV en is afgezakt naar de vijfde plek. In de top van de ranglijst staat het dichtbij elkaar. Sportlust'46 is geklommen naar de tweede plaats, met 25 punten uit veertien wedstrijden. DOVO heeft evenveel punten uit evenveel duels.
Verslaggever Arnold Schenk vat DOVO - Sportlust'46 samen

Penalty Sportlust'46

De rook van een sfeeractie bij DOVO - Sportlust'46 was pas net opgetrokken wanneer Sportlust'46 op voorsprong kwam. Een vrije trap belandde bij Youri Duijsterhof, die hard binnenschoot. Vervolgens kwam DOVO beter in het spel, maar waren het de gasten die weer scoorden. Mo Bendadi verzilverde een penalty in de 21ste minuut.

Tweede doelpunt verdediger

Op slag van rust kopte verdediger Duijsterhof zijn tweede van de middag raak uit een corner. 0-3 was de ruststand.
Het eerste deel van de tweede helft kabbelde voort zonder grote kansen. Het eerste noemenswaardige moment was de 0-4 van Wessel Meiring in de 77ste minuut. De aanvaller schoot overtuigend binnen. Kort daarna deed DOVO wat terug. Ebbe Wenting kopte raak. Dichterbij kwam de thuisploeg niet. Sportlust'46 is inmiddels zes wedstrijden op rij ongeslagen in de derde divisie.
Sportlust'46-coach Jochem Twisker: 'Terechte zege'

Verdiende zege

Sportlust'46-coach Jochem Twisker verraste het niet dat zijn ploeg een maatje te groot was voor de voormalig koploper. Hij zei: "Ik heb beelden van ze gezien. Ik was niet overtuigd van hoe ze speelden. Ik zag mogelijkheden. In die zin was ik niet verrast. Aan de andere kant was het wel de koploper en ze hebben kwaliteit."
DOVO-coach Florian Wolf blikt terug op het treffen met Sportlust'46
Net als Twisker vond Florian Wolf, coach DOVO, het een verdiende zege voor de Woerdenaren. Wolf: "Wij hebben weinig gecreëerd. Er was niks op de zege af te dingen en wij waren slordig. Bij drie standaardsituaties lieten we het schieten. Daarmee moeten we aan de bak."
Youri Duijsterhof van Sportlust'46: 'Twee goals als verdediger heb je niet vaak'
Guido van Dijk, speler DOVO, in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

DOVO - Sportlust'46: 1-4

5' Youri Duijsterhof (0-1)
21' Mo Bendadi (0-2, penalty)
41' Youri Duijsterhof (0-3)
70' Wessel Meiring (0-4)
77' Ebbe Wenting (1-4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.