Kampong boekt vierde zege op rij: 'Spelen om plek in top vijf', Hoogland pakt knap punt

Kampong - Meerssen op sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht
Kampong - Meerssen op sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht © RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben de vierde zege op rij geboekt in de vierde divisie. In Utrecht kreeg concurrent Meerssen met 3-1 klop. In dezelfde competitie speelde Hoogland knap met 2-2 gelijk op bezoek bij AWC, dat voor aanvang van de wedstrijd koploper was.

Ranglijst

Kampong is geklommen naar de derde plek op de ranglijst. Het heeft 21 punten uit elf duels. Hoogland is gestegen naar de tiende plek en verzamelde elf punten uit evenveel duels.
Verslaggever Arnold Schenk vat Kampong - Meerssen samen

Kampong knokt terug

Kampong was sterker in de eerste helft tegen Meerssen, maar kreeg weinig grote kansen. Tegen de verhouding opende Meerssen na een halfuur de score. De ploeg van Frank Bruijnis kreeg een penalty tegen vanwege een handsbal. Bob Vankan benutte deze buitenkans. Het bleef bij 0-1 in de eerste helft.
In de tweede helft zette Kampong druk en werd het na een uur beloond. Invaller Merijn Muskens maakte zijn vierde doelpunt in de vierde divisie. Kort daarna moest Meerssen verder met een man minder. Nino Everaers kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding.
De ploeg uit Utrecht boog uiteindelijk de achterstand om in een voorsprong. Weer ging de bal op de penaltystip. Marc Visser zorgde voor de 2-1. Kampong creëerde kansen om het duel in het slot te gooien. In de 88ste minuut was het raak via Machiel Kadijk. De thuisploeg eindigde de wedstrijd ook met een man minder. Johannes Noothoven van Goor kreeg voor de tweede keer geel. De drie punten kwamen echter niet meer in gevaar.

Teamfeest

Dankzij de zege gaat Kampong vanavond met een extra goed gevoel een teamfeest vieren. "Dat wordt een groot feest natuurlijk", zegt Noothoven van Goor. "We hebben nu drie weken op rij een tegenstander uit de top vier gehad. Alle drie hebben we gewonnen. We sluiten aan bovenin."
Johannes Noothoven van Goor in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Coach Bruijnis blaast nog niet te hoog van de toren als het gaat om de eindklassering. "We doen mee met de top. De top is wel breder dan een of twee plekken. Wij hoeven ons niet vast te pinnen dat we kampioen moeten worden, want de weg is nog lang. We spelen mee om een plek in de top vijf”, besluit de coach van de promovendus.
Kampong-coach Frank Bruijnis: 'Wij hoeven ons niet vast te pinnen dat we kampioen moeten worden'

Kampong - Meerssen: 3-1

30' Bob Vankan (0-1 penalty)
60' Merijn Muskens (1-1)
82' Marc Visser (2-1 penalty)
88' Machiel Kadijk (3-1)

Bijzonderheden:
61' Rode kaart Nino Everaers (Meerssen)
90' Rode kaart Johannes Noothoven van Goor (Kampong)

Hoogland

Hoogland kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich terug door een goal van Tim van Iddekinge en Laslo Duister. Het waren hun eerste goals van dit seizoen.

AWC - Hoogland: 2-2

31' Bas Brussaard (1-0)
37' Tim van Iddekinge (1-1)
53'Jorn Reuvers (2-1)
79' Laslo Duister (2-2)

AWC - Hoogland
AWC - Hoogland © Tavit Ruts

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.