Domper voor Malestein en Van der Heijden: handbalsters zo goed als uitgeschakeld op EK

© Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg, Leusden - De Nederlandse handbalsters hebben een kans op een plek in de halve finales van het EK zo goed als verspeeld. De gehavende ploeg van bondscoach Per Johansson kwam in zijn tweede duel in de hoofdronde niet verder dan een gelijkspel tegen Spanje: 29-29. Er rest nog een wedstrijd tegen Montenegro.
Nederland had door de zware nederlaag tegen Duitsland afgelopen vrijdag al min of meer het uitzicht op de halve finales vertroebeld en eigenlijk was een zege tegen Spanje nodig. Met drie punten uit vier wedstrijden is de situatie weinig rooskleurig, omdat Frankrijk en Montenegro al op vier punten uit twee duels staan.
Bij rust leidde Spanje met 17-15. In de tweede helft ging het in de slotfase gelijk op en slaagde Nederland er niet in door te drukken. Merel Freriks en Inger Smits waren de topscorers bij Nederland met zes treffers. Laura van der Heijden uit Leusden en de Bunschotense Angela Malestein speelden een belangrijke rol in de slotfase, maar het mocht niet baten. Oranje miste de geschorste aanvoerster Kelly Dulfer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.