Door de Lens van Ankie: zij zijn uitverkorenen

© Fotostudio RedGreenBlue
Provincie Utrecht - “Ze komen bijna allemaal hier uit de regio”, vertelt manager vrouwenvoetbal Marlou Peeters energiek en met gepaste trots als ik haar vraag waar de meiden die voor ons op het trainingsveld de ronde hoepels, plastic pionnen en gekleurde ‘pannenkoeken’ bij elkaar rapen, vandaan komen. De training zit er net op. Het was niet zomaar een training. Zojuist zijn hier op dit veld de eerste stappen gezet van een nieuw voetbalhoofdstuk in onze Domstad.
Het is aardedonker, de hoge lampen langs het veld zijn nog niet aan, als een groep van veertien jonge meiden samen het veld op loopt voor hun allereerste training bij voetbalclub FC Utrecht. De spanning is van hun gezichten af te lezen. Zij zijn uitverkorenen. Dat weten ze, dat voelen ze. Zij krijgen de kans om als eerste meiden deel te nemen aan de academie van FC Utrecht, een van de beste voetbalopleidingen in ons land. Een meisjesdroom.

De energie spat eraf

Hoewel de meesten elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet, wordt er op het veld al snel druk over en weer met elkaar gecommuniceerd. Verdeling van de hesjes, positie op het veld; aanvoerders in de dop nemen als vanzelfsprekend hun rol op zich. De meiden staan te trappelen van ongeduld om hun voetbalkunsten te laten zien aan iedereen. Laat het fluitsignaal maar komen.
Het wachten heeft lang genoeg geduurd. Ze willen voetballen! Vanaf de eerste seconde tot aan het eindsignaal spat bij de een de energie er nog meer vanaf dan bij de ander. En alsof dat nog niet genoeg is, worden na het laatste partijtje de mouwen opgestroopt en de grote witte doelen zonder morren naar de kant van het veld gesjouwd. Hoewel er natuurlijk nog veel te leren valt, hebben de meiden vandaag een klein tipje van de sluier van hun kunde aan de kijkende kenners langs de lijn kunnen laten zien. De voetbalvrouwen van de toekomst: ze komen eraan.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.