Veerkrachtig GVVV blijft koploper door late zege op DVS'33: 'Dit is heerlijk'

© RTV Utrecht
Veenendaal - GVVV heeft op miraculeuze wijze de koppositie behouden in de derde divisie. De Veenendalers keken vlak voor rust aan tegen een 0-2 achterstand tegen DVS'33, maar wonnen uiteindelijk met 3-2. Invaller Ilias Latif was de gevierde man met een treffer in de slotminuut.
Een korte samenvatting van GVVV - DVS'33, door Mark Kloostra

DVS'33 loopt in drie minuten weg

De wedstrijd op Panhuis begon met een kleine kans voor Genrich Sillé, maar hij schoot in de handen van DVS-keeper Daan Huiskamp. Halverwege de eerste helft kreeg Byron Burgering de kans om GVVV op voorsprong te schieten, maar hij verzuimde de 1-0 te scoren.
Dat kwam GVVV duur te staan, want meteen daarna opende Maarten van Dijk de score namens de bezoekers uit Ermelo. Hij werd de diepte in gestuurd en tekende voor de 0-1. Drie minuten later verdubbelde oud-prof Stef Nijland die voorsprong met een prachtige treffer. Hij zag GVVV-goalie Jan van Willige te ver voor zijn doel staan en schoot raak vanaf 30 meter: 0-2.

GVVV toont veerkracht in slotfase

DVS'33 was in het restant van de eerste helft heer en meester op het veld, maar incasseerde op slag van rust toch de 1-2. Burgering kreeg de bal verrassend voor zijn voeten, faalde niet en bracht GVVV zo terug in de wedstrijd.
Na de pauze leek DVS'33 niet in de problemen te komen. GVVV kwam er niet aan te pas, maar toch werd het halverwege de tweede helft 2-2. Aanvaller Sillé stond aan het einde van een lange trap en tikte de gelijkmaker binnen.
Niets wees erop dat er nog een winnaar zou komen op Panhuis, tot invaller Ilias Latif het vlak voor tijd op zijn heupen kreeg. Hij draaide naar binnen en krulde de bal prachtig in de bovenhoek; zijn 3-2 betekende de winnende treffer voor de gelukkige koploper van de derde divisie.
GVVV heeft 29 punten uit 15 wedstrijden en heeft nu drie punten voorsprong op nummer twee Sportlust'46. Ook ACV, SteDoCo en FC Rijnvogels hebben 26 punten op zak. DOVO staat zevende met 25 punten.
Matchwinner Ilias Latif: "Zo winnen in de laatste minuut, dat is heerlijk"
"Deze zeges zijn heerlijk. Om zo van DVS'33 te winnen in de laatste minuut, dat geeft een heerlijk gevoel", aldus Latif. "Ik draaide weg en dribbelde iets naar binnen, en zag dat hij lekker lag. Ik haalde uit en niet na te denken... En hij vloog er lekker in!"
Volgens Latif was de aansluitingstreffer van Burgering vlak voor rust van grote waarde. "Dat was een heel belangrijk moment. Dat gaf hoop aan ons team en kracht om scherp te beginnen aan de tweede helft. We wilden zo snel mogelijk de 2-2 maken, zodat we over ze heen konden gaan. En dat is goed gelukt, denk ik."
"Het voelde als een topper. DVS'33 is een goede ploeg met goede spelers. Het was niet makkelijk voetballen. Je zag twee voetballende ploegen en iedereen ging voor de drie punten. Gelukkig is het resultaat goed gevallen voor ons", zegt Latif. "We doen sowieso goede zaken."
Danny de Leeuw moest snel gewisseld worden: "Voelde meteen al niet goed"
Danny de Leeuw mocht in de rust invallen, maar moest snel weer gewisseld worden. "Het gaat slecht... We hebben gewonnen, daar ben ik blij mee. Na een minuut schiet ik de bal weg, maar voelde het niet goed. Ik denk dat het een kleine spierblessure is. Ik voelde het steken, dus uit voorzorg ben ik maar weer naar de kant gegaan", legt hij zijn situatie uit.

GVVV - DVS'33 (Derde divisie)

28' Maarten van Dijk (0-1)
31' Stef Nijland (0-2)
45' Byron Burgering (1-2)
68' Genrich Sillé (2-2)
89' Ilias Latif (3-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.