DOVO moet pas op de plaats maken na dure nederlaag: 'Doen onszelf tekort'

© RTV Utrecht
Veenendaal - DOVO heeft een slechte beurt gemaakt in de derde divisie. De Veenendalers gingen op bezoek bij VVOG in Harderwijk met 4-1 onderuit en moeten daardoor toezien hoe enkele concurrenten in de top van de competitie uitlopen.
Een korte samenvatting van VVOG - DOVO, door Robert Claus
Het duel tussen nummer elf VVOG en nummer zes DOVO kende een knotsgekke openingsfase. Guido van Dijk schoot in de tweede minuut de Veenendalers op een 0-1 voorsprong, maar tien minuten later keek DOVO alweer tegen een achterstand aan.

Penalty's helpen VVOG in het zadel

VVOG kreeg twee terechte strafschoppen en die werden allebei benut door spits Jeremy de Graaf, nota bene een ex-speler van GVVV. Zo stond het in de twaalfde minuut 2-1 voor de thuisploeg. Na een half uur spelen verzilverde De Graaf zijn loepzuivere hattrick door ook nog de 3-1 te maken.
Al voor rust greep DOVO-trainer Florian Wolf in, door Nick Hak te brengen voor Hicham Haouat. Desondanks was de ruststand 3-1. Na de pauze bleef het een levendigde wedstrijd in Harderwijk. Een energiek DOVO jaagde op de aansluitingstreffer en had daar ook recht op, maar de 3-2 bleef uit.
Vlak voor tijd gooide Job Hoogedoorn de wedstrijd in het slot namens VVOG, waardoor DOVO voor de derde keer op rij niet wint. De laatste overwinning van de Veenendalers dateert van 29 oktober, toen het met 2-1 won van SteDoCo.
In de stand van de derde divisie staat DOVO nu zevende, met 25 punten. Koploper en buurman GVVV heeft 29 punten. Daarachter volgen Sportlust'46, ACV, SteDoCo, FC Rijnvogels (allemaal 26 punten) en DVS'33 (25 punten).
Trainer Florian Wolf: "Als je kijkt hoe wij penalty's weggeven... Onbegrijpelijk!"
"We beginnen goed aan de wedstrijd en komen vroeg op voorsprong, maar als je kijkt hoe wij twee penalty's weggeven... Dat is onbegrijpelijk. Binnen vijf minuten. Het waren geen twee vrije schoten", aldus trainer Wolf. "Dat maakt het heel frustrerend. Dan wordt het een moeilijk verhaal."
DOVO kon het na de twee strafschoppen ook niet omdraaien. "Ik denk dat ze vier keer in onze zestien zijn geweest, waarvan twee penalty's en een goal werden. That's it. Wij zijn vaak genoeg voor het doel geweest, dan moet je een goal maken. Daarin doen we onszelf tekort", gaat de coach verder. "We hadden heel veel momenten waarop we niet afdrukken. Daar mogen we niet over klagen. Maar we geven de goals wel makkelijk weg."
"Totaal geen paniek. We hebben weer genoeg te doen. Het seizoen is nog lang, maar het is belangrijk dat we nog wat puntjes gaan sprokkelen voor de winterstop.
Anil Mercan: "Hadden meer verdiend op basis van tweede helft"
Anil Mercan baalt van de nederlaag. "De teleurstelling is heel groot. We hadden meer verdiend op basis van de tweede helft. We krijgen de goals ook heel slordig tegen, dat is zuur. Die penalty's heeft met scherpte te maken. Dan loop je achter de feiten aan."

VVOG - DOVO (Derde divisie)

2' Guido van Dijk (0-1)
5' Jeremy de Graaf, pen. (1-1)
12' Jeremy de Graaf, pen. (2-1)
28' Jeremy de Graaf (3-1)
89' Job Hoogedoorn (4-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.