Pieterse is klasse apart en verovert in Overijse eerste wereldbekerzege: 'Heel blij'

Puck Pieterse
Puck Pieterse © Orange Pictures
Amersfoort - Veldrijdster Puck Pieterse heeft haar eerste wereldbekerzege veroverd. De Amersfoortse was in de Druivencross in het Belgische Overijse een klasse apart en kwam solo over de finish.
De 20-jarige Pieterse reed al in de eerste ronde weg bij concurrentes Fem van Empel en Shirin van Anrooij. Met een hoog tempo en knap technisch werk wist ze een flinke voorsprong pakken. Uiteindelijk kwam Van Empel 1 minuut en 3 seconden na Pieterse over de streep. Van Anrooij werd op ruim anderhalve minuut achterstand derde.
"Ik was er al een paar keer dichtbij. Ik ben heel blij dat het nu gelukt is", blikt Pieterse terug bij RTV Utrecht. "Ik heb ze op waarde geklopt. Ze vonden het ook wel vet voor mij dat het gelukt is", zei de Amersfoortse over het verslaan van haar landgenotes.
Puck Pieterse blikte in Namen en Rugnummers terug op haar overwinning
In het wereldbekerklassement staat Pieterse, die bij de eerste twee races van het seizoen ontbrak, derde met 125 punten. Van Empel gaat na zes wedstrijden met 220 punten aan de leiding. Carmen Del Ceylin Alvarado staat met 130 punten tweede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.