Hoogland behaalt eerste thuiszege in spectaculaire wedstrijd: 'Veerkracht getoond'

Hoogland - Longa'30
Hoogland - Longa'30 © Tavit Ruts
Hoogland - Hoogland heeft de eerste thuisoverwinning in de vierde divisie behaald. Het hoger geklasseerde Longa'30 werd in een spektakelstuk met 4-3 verslagen. Op de ranglijst is Hoogland geklommen naar plek tien met veertien punten uit twaalf wedstrijden.
Een korte samenvatting van Hoogland - Longa'30 van verslaggever Pieter van Schaik
Hoogland kwam goed voor de dag in de eerste helft en stond bij rust terecht met 2-0 voor door treffers van Tarik El Khoulati en Rinze Muis. Hoogland creëerde kansen op meer doelpunten. Longa'30 stelde er in de eerste helft slechts één kans tegenover.

Longa'30 komt langszij

In de eerste twintig minuten van de tweede helft was Hoogland geen schim van hoe het in de eerste helft speelde. De bezoekers kwamen langszij via Rolf Kruip en invaller Jelme Stevens. Vervolgens herpakte Hoogland zich en kwam het op 4-2 via een tweede goal van El Khoulati en een treffer van Delano Esseboom.

Rode kaart voor slaan

In de blessuretijd zorgde Kruip namens Longa'30 nog voor de aansluiting, maar dichterbij dan 4-3 kwam het niet. Na de wedstrijd kreeg de Dyon Esink, keeper van Longa'30, nog rood voor het slaan van Hoogland-speler Vincent Muis.
Het was een van de betere eerste helften
Dick Kooijman, trainer Hoogland
Hoogland-trainer Dick Kooijman was zeer te spreken over de eerste helft van zijn ploeg, vooral het eerste halfuur. Hij zei: "Na het eerste halfuur verloren we een beetje de grip. Maar 2-0 voor was nog niet eerder voorgekomen in een thuiswedstrijd dit seizoen. Het was zeker een van de betere eerste helften van dit seizoen."
Hoogland-trainer Dick Kooijman in gesprek met Pieter van Schaik

Slapen

El Khoulati zag dat zijn Hoogland het zichzelf moeilijk maakte in de tweede helft. "Bij twee dode spelmomenten stonden we te slapen en toen scoorden zij. Daarna toonden we veerkracht. Als wij het niveau van de eerste helft op de mat blijven leggen, dan komt het goed met ons."
Hoogland-speler Tarik El Khoulati: 'Geen beter moment voor drie punten'

Hoogland - Longa'30: 4-3

6' Tarik el Khoulati (1-0)
14' Rinze Muis (2-0)
54' Rolf Kruip (2-1)
60' Jelme Stevens (2-2)
70' Tarik el Khoulati (3-2)
78' Delano Esseboom (4-2)
90+1' Rolf Kruip (4-3)

Bijzonderheden: na wedstrijd rode kaart Dyon Esink (Longa'30)