De Ligt verbaasd over basisplaats

© Orange Pictures
Abcoude - Hij had het niet verwacht, maar hij stond wel in de basis. Matthijs de Ligt maakte in de openingswedstrijd van Oranje tijdens het WK in Qatar zijn WK-debuut. En dat nog wel als basisspeler. De Abcoudenaar was de laatste tijd bepaald niet verzekerd van een plaats in de eerste elf. Meestal kreeg Utrechter Jurriën Timber de voorkeur. "Als ik kijk waar ik stond ten opzichte van andere jongens, had ik het niet verwacht", zei De Ligt tegen de NOS. "Ik wist het al wel een paar dagen. Het was me aan het begin van de week verteld."
Over de argumenten van Louis van Gaal wilde de 23-jarige verdediger niet veel zeggen. "Vraag dat maar aan de trainer, hij heeft ons uitleg gegeven. Maar ik denk dat het ook te maken heeft met de fysieke kracht van Senegal." Die kracht bleek inderdaad behoorlijk. De Ligt had het daar lastig mee en kreeg zelfs geel. "Ik had het gevoel dat ik hem niet eens raakte. Maar die scheidsrechter vond blijkbaar dat ik al een paar overtredingen had gemaakt en toen gaf hij een gele kaart."
De Ligt erkende dat Nederland niet goed speelde tegen Senegal. "Dat weten we zelf ook. Ik vond het een 0-0 wedstrijd. Maar als Cody Gakpo dat als een duveltje uit een doosje de 1-0 maakt, is dat natuurlijk geweldig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.