Van de Zandschulp in jubileumeditie van het ABN AMRO Open

© RTV Utrecht
Veenendaal - Tennisser Botic van de Zandschulp doet in februari mee aan de vijftigste editie van het ABN AMRO Open in Rotterdam. Ook Tim van Rijthoven, afgelopen zomer de verrassende winnaar van het grastoernooi in Rosmalen, speelt in Ahoy. Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft dat laten weten.
"Vanaf de allereerste editie, gewonnen door Tom Okker, vinden we het belangrijk om Nederlandse spelers in actie te zien tijdens het ABN AMRO Open", zegt de eenmalig Wimbledonwinnaar. "Ons jubileum vormt daar geen uitzondering op. De fans houden ervan om de wereldtop met landgenoten te zien strijden om de winst."
Veenendaler Van de Zandschulp is momenteel de beste Nederlandse tennisser. Hij staat 35e op de wereldranglijst. Van Rijthoven is de nummer 115 op de mondiale ranking. Beide tennissers maken deel uit van het Nederlands team dat dinsdag in het Spaanse Málaga aantreedt tegen Australië in de kwartfinales van de Daviscup. Eerder maakte de organisatie de komst van de Griek Stefanos Tsitsipas bekend, de nummer 4 van de wereldranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.