Verlies FC Utrecht kleiner dan een jaar geleden

Algemeen directeur van FC Utrecht Thijs van Es
Algemeen directeur van FC Utrecht Thijs van Es © RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht heeft afgelopen seizoen een verlies geleden van 3,8 miljoen euro. Dat is fors minder dan het seizoen ervoor. Toen stond de club uit de eredivisie voor bijna 6 miljoen in het rood. Het resultaat valt binnen de begroting.
Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club vandaag heeft gepubliceerd. FC Utrecht haalde 7,2 miljoen euro binnen aan de verkoop van spelers, 2-en-een-half miljoen euro meer dan het seizoen ervoor. De totale omzet kwam op 24,1 miljoen euro (een stijging van bijna 10 miljoen euro ten opzichte van het seizoen ervoor). Daarentegen bedroegen de operationele kosten een slordige 32,2 miljoen euro (ook dat was een stijging van bijna 10 miljoen euro).
Het eigen vermogen van de club ging door het verlies verder de min in. Van -5,6 miljoen euro naar -9,5 miljoen. Sportief ging het in het seizoen 2021/2022 iets minder dan het seizoen ervoor. FC Utrecht eindigde als 7e tegenover een 6e plaats in 2020/2021.

Koop van het stadion verder weg dan ooit

Verder is de aankoop van Stadion Galgenwaard door FC Utrecht verder weg dan ooit. Het stadion is eigendom van Jan Spelt. Volgens FC Utrecht heeft dat met de onzekerheden van deze tijd te maken.
Vrijdag is algemeen directeur Thijs van Es te gast in het RTV Utrecht-sportprogramma Een Berg Sport om de cijfers toe te lichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.