Scheveningen bezorgt IJsselmeervogels derde nederlaag op rij: 'Door die wissels werden we onwennig'

Gert Peter de Gunst
Gert Peter de Gunst © Orange Pictures
Bunschoten - IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie voor de derde week op rij verloren. De Rooien gingen tegen directe concurrent Scheveningen met 5-1 onderuit.
Update: Na de wedstrijd heeft het bestuur van IJsselmeervogels trainer Gert Peter de Gunst op non-actief gesteld, evenals zijn zijn assistent Ton Cornelissen. Lees hier meer daarover.
Verslaggever René van den Berg over de nederlaag van IJsselmeervogels
Michael de Niet bracht Scheveningen, de nummer dertien van de ranglijst, in de eerste helft op voorsprong. Hij schoot vanaf de rand van de zestien in het doel van de Rooien: 0-1. Diezelfde De Niet zorgde ook voor de 0-2. De voetballer van Scheveningen draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal vervolgens binnen.
Op slag van rust wist IJsselmeervogels de aansluitingstreffer te maken. Darren Rosheuvel schoot van buiten de zestien. De bal belandde, nadat hij nog was aangeraakt door Lex Immers, in het doel waardoor de stand 1-2 werd.
In de 72e minuut wist Scheveningen de marge weer te vergroten. Via De Niet kwam de bal bij Mehmet Aldogan. Hij schoot vervolgens de 1-3 op het scorebord. Dat was nog niet de eindstand. De Niet maakte zijn officieuze hattrick compleet door vlak voor tijd nog voor de 1-4 te zorgen. Een minuut na die treffer werd het ook nog 1-5 via een doelpunt van Mitchell de Vlugt.

Ranglijst

IJsselmeervogels staat zestiende op de ranglijst. De Rooien wisten dit seizoen pas drie keer te winnen en vijf keer gelijk te spelen waardoor ze een puntentotaal van 14 hebben. Hekkensluiter OFC staat op acht punten.

Discussie rond wissels bij rust

"5-1 is een deceptie, vooral thuis", sprak Vogels-speler Mitch Willems na afloop. Hij kwam in de rust in het veld als was hij daar zelf geen voorstander van. "We maken vlak voor rust de 2-1. Ik snap dan eigenlijk niet dat je wisselt. We hadden door kunnen pushen met het team dat er stond. Door die wissels werden we onwennig."
Bij rust bracht trainer De Gunst Heerings en Willems in voor Rosheuvel en Blel. "Het gekke is dat als er een speler in mag, die een kans krijgt, dat die zelf zegt dat het misschien niet zo slim is", reageert De Gunst op de uitspraak van zijn speler. "Ik vond dat het noodzakelijk was om de boel op de kop te gooien, ook al vliegt er een verdwaalde bal in."
Gert Peter de Gunst in gesprek met verslaggever René van den Berg
"We waren aangeschoten wild. We hadden nog mazzel dat het voor rust niet drie of vier nul was", aldus de Gunst die baalt van de plek op de ranglijst. "We moeten zeker angstvallig naar beneden gaan kijken."
"We moeten in de twee wedstrijden voor de winterstop echt nog punten gaan pakken", aldus Willems. "Als we voorkomen dan hebben we vertrouwen, maar als we achter komen dan weten we het niet meer."
IJsselmeervogels-speler Mitch Willems kwam er bij rust in, maar vraagt zich af of dat slim was

IJsselmeervogels - Scheveningen: 1-5

31' Michael de Niet (0-1)
34' Michael de Niet (0-2)
45' Darren Rosheuvel (1-2)
71' Mehmet Aldogan (1-3)
88' Michael de Niet (1-4)
90' Mitchell van de Vlugt (1-5)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.