GVVV blijft koploper na moeizame zege bij FC Rijnvogels: 'Heerlijk gevoel'

© RTV Utrecht
Veenendaal - GVVV blijft na een zege op FC Rijnvogels koploper in de derde divisie. De Veenendalers hadden flink wat moeite met de ploeg uit Katwijk, maar stapten mede door een dubbelslag van Ilias Latif na rust met een 2-3 zege van het veld.
Een korte samenvatting van FC Rijnvogels - GVVV, door Arnold Schenk
Halverwege de eerste helft opende Byron Burgering, tegen de verhoudingen in, de score op Sportpark De Kooltuin. De aanvaller van GVVV profiteerde optimaal van een fout in de verdediging van Rijnvogels en scoorde zijn elfde goal van het seizoen: 0-1. Tien minuten later scoorde Roy van Leeuwen de gelijkmaker namens de thuisploeg uit een rebound.

Ilias Latif is beslissend

In de tweede helft kroonde Ilias Latif zich tot matchwinner namens het team van trainer Gery Vink. Eerst frommelde hij de 1-2 binnen op aangeven van Burgering, waarna hij met een afstandsschot de stand op 1-3 zette. Het duel leek beslist, maar een kopgoal van Victor van Montfort (2-3) maakte het nog spannend. GVVV trok de zege uiteindelijk over de streep.
Door de overwinning komt GVVV op 32 punten uit zestien duels en daarmee gaat het aan kop in de derde divisie. De voorsprong op achtervolgers Sportlust'46 en ACV is drie punten.
"Heerlijk gevoel", blikt Ilias Latif terug. "Ik wist mezelf rustig te houden na mijn overtreding, ik wist dat ik een gele kaart had. Dat ik daarna nog een goal maak is heerlijk. De eerste frommelde ik binnen. De verdediger viel en ik ook, maar ik kon er net bij. Gelukkig ging die erin."
Ilias Latif: "Heerlijk om voor overwinning te zorgen"
De tweede treffer van de aanvaller was een mooie van afstand. "Een streep! Heerlijk om weer een goal te maken en voor de overwinning te zorgen", aldus Latif. "Gelukkig hebben we standgehouden achterin. We hadden het niet zo moeilijk hoeven maken. Dat deden we vooral zelf."
Bij GVVV debuteerde oud-De Graafschap-speler Jonathan Vergara Berrio een kwartier voor tijd. Hij kreeg ook een kans. "Wat moet ik daarover zeggen? Het zat niet mee vandaag", vertelt hij daarover. "Afgelopen zomer werd mijn contract niet verlengd en toen vroeg de trainer of ik wilde trainen bij GVVV. Ik had ambities hogerop, maar die kansen waren er niet. Eindstand ben ik toch hier."
Debutant Jonathan Vergara Berrio: "Ik had ambities hogerop"

FC Rijnvogels - GVVV (Derde divisie)

23' Byron Burgering (0-1)
34' Roy van Leeuwen (1-1)
59' Ilias Latif (1-2)
77' Ilias Latif (1-3)
90+3' Victor van Montfort (2-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.