IJsselmeervogels stuurt Gert-Peter de Gunst per direct weg: 'Dit was onvermijdelijk'

Ton Cornelissen en Gert-Peter de Gunst
Ton Cornelissen en Gert-Peter de Gunst © Orange Pictures
Bunschoten - Gert-Peter de Gunst is per direct ontslagen als trainer van IJsselmeervogels. Na de pijnlijke 1-5 nederlaag tegen Scheveningen in de tweede divisie heeft het bestuur van de Rooien besloten om De Gunst op non-actief te zetten.
IJsselmeervogels laat weten dat ze na een gesprek met De Gunst tot die conclusie is gekomen. "Partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide beter is als de wegen zich scheiden", staat op de website van de Vogels.
In navolging van De Gunst vertrekt ook assistent-trainer Ton Cornelissen bij IJsselmeervogels, dat na 16 wedstrijden in degradatiegevaar verkeert met slechts 14 punten. De ploeg bivakkeert op de zestiende plaats.
Dit gaat niet over één nacht ijs, maar je kijkt wel wat er gebeurt tegen Scheveningen. Gezien de uitslag was dit, na een kort overleg, onvermijdelijk.
Jaap Jan de Graaf
Na de matige seizoenstart is er veel veranderd bij IJsselmeervogels. "Met de nieuwe technische commissie hebben we gesproken met de hoofdtrainer. Dat is de laatste drie weken niet heel best gegaan, om het duidelijk te maken", aldus bestuurslid Jaap Jan de Graaf. "Dus zijn zowel Gert-Peter en Ton op non-actief gesteld. Daar heb je het wekelijks met elkaar over."
"Dit gaat niet over één nacht ijs, maar je kijkt wel wat er gebeurt tegen Scheveningen. Gezien de uitslag was dit, na een kort overleg, onvermijdelijk."
Bestuurslid Jaap Jan de Graaf: "We hebben al scenario's op de plank liggen"

Vervroegde komst Karsten?

Wie komende week de trainingen leidt aan de rode zijde van de Westmaat, is nog niet bekend. De kans is groot dat dat iemand is die nu al binnen IJsselmeervogels actief is. Voor volgend seizoen is Gert Jan Karsten al vastgelegd als hoofdtrainer, maar hij ligt momenteel vast bij Urk.
"Over de opvolging hebben we al een aantal scenario's liggen. We hebben er met Gert Jan ook al over gesproken. Daar gaan we nog geen keuzes over maken. We hebben nog twee wedstrijden in de eerste helft van de competitie. In principe is alles mogelijk, maar ik verwacht niet dat we voor de winterstop Gert Jan Karsten al gaan halen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.