Hoogland verliest kansloos op bezoek bij concurrent Juliana'31: 'Deden alles fout'

Juliana'31 tegen Hoogland op sportpark De Broeklanden
Juliana'31 tegen Hoogland op sportpark De Broeklanden © RTV Utrecht
Hoogland - Hoogland heeft in de vierde divisie kansloos verloren op bezoek bij concurrent Juliana'31. De wedstrijd in Malden eindigde in 4-1.

Ranglijst

Het Hoogland van trainer Dick Kooijman is gezakt naar de twaalfde plek op de ranglijst. Het heeft veertien punten uit dertien wedstrijden. Juliana'31 heeft de elfde plaats van Hoogland overgenomen.
Verslaggever Robert Claus vat Juliana'31 - Hoogland samen

Penalty

Hoogland stond bij rust terecht met 2-0 achter bij Juliana'31. De bezoekers kregen vroeg de openingstreffer tegen. Jop van Lith was de doelpuntenmaker. Het matig spelende Hoogland leek met een nipte achterstand de rust in te gaan, maar in de extra tijd ging het alsnog fout. Kiyjano Hugo maakte een ongelukkige overtreding en die werd bestraft met een penalty. Captain Jeroen Meijers verzilverde deze buitenkans.

Ambulance bij wedstrijd

In een paar minuten in de tweede helft besliste Juliana'31 het duel. Met twee doelpunten maakte Van Lith zijn hattrick compleet. Ondertussen was een ambulance op sportpark De Broeklanden aangekomen. Delano Esseboom van Hoogland was geblesseerd uitgevallen en werd behandeld in de kleedkamer. Uiteindelijk is hij voor onderzoek meegenomen door de ambulance. Bas Wobbes redde in de slotminuten nog de eer met de 4-1 uit een penalty. Daar bleef het bij.
Hoogland-speler Bas Wobbes: 'Ik wist al snel dat het foute boel was met Delano (Esseboom red.)'
De situatie van Esseboom is nog onduidelijk volgens Kooijman. De trainer zegt: "Hij ging er in de tweede helft uit. Hij was een paar keer duizelig. Ik begreep dat hij in de kleedkamer op weinig reageerde. Voor ons is verder nog onduidelijk wat er precies aan de hand is."
Ik zag mensen rennen met medische koffers
Bas Wobbes, speler Hoogland
Wobbes kreeg in het veld mee wat er met Esseboom gebeurde. "Ik zag dat hij naar de kleedkamer werd gebracht en mensen renden met medische koffers. Toen wist ik al snel dat het foute boel was. Dat baart me zorgen. Ik had na de 3-0 niet heel veel zin meer, dus ik hield het met Delano (Esseboom red.) even in de gaten."

Geen zin meer

Voor het voetbal van Hoogland had Wobbes geen goed woord over. "Wij deden alles fout. Er was geen energie en puf. Als je zag wat met Delano gebeurde, had je ook geen zin meer. We zaten net verslagen in de kleedkamer."
Hoogland-trainer Dick Kooijman in gesprek met verslaggever Robert Claus
Betreft het spel maakte Kooijman zich het meest zorgen over dat het vier tegengoals kreeg en de strijd die ontbrak. "Bij 1-0 hadden we niet zoiets van we moeten keihard werken. Als we dat doen kunnen we het iedereen lastig maken. Jammer dat dat niet is gebeurd."

Juliana'31 - Hoogland: 4-1

9' Jop van Lith (1-0)
45+1' Jeroen Meijers (2-0, penalty)
74' Jop van Lith (3-0)
77' Jop van Lith (4-0)
90' Bas Wobbes (4-1, penalty)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.