Na vier duels zonder zege boeken hockeyers SCHC overwinning: 'Deze hadden we nodig'

SCHC - Cartouche
SCHC - Cartouche © RTV Utrecht
Bilthoven - Na vier duels zonder zege heeft SCHC weer eens gewonnen in de promotieklasse. De Bilthovenaren waren op eigen veld met 4-2 te sterk Cartouche.
SCHC begon goed aan het duel. Max Sweering bracht de thuisploeg op 1-0 voorsprong. Cartouche rechte echter de rug en boog in het tweede kwart de score om naar 1-2.
In het derde kwart was Cédric Terwel de grote man aan de zijde van SCHC. Hij zorgde er met twee doelpunten voor dat het 3-2 werd voor de Bilthovenaren. Twaalf minuten voor tijd wist Terwel ook nog de 4-2 te maken.

Ranglijst

SCHC staat in de promotieklasse op de zesde plek. De Bilthovenaren hebben tot nu toe veertien punten bemachtigd.

Opluchting

"Dit was een lekkere pot om te spelen", blikte doelpuntenmaker Cédric Terwel terug op het duel. De 3-2 en 4-2 maakte hij via een strafcorner. "Ik probeer niet teveel na te denken. Ik wil gewoon scoren."
Coach Gilles van Hesteren was opgelucht na de zege. "Deze hadden we nodig. Hij was ook wel verdiend. We hebben hard gewerkt vandaag, een goede mindset en vanuit onze taak gehockeyd."
Cédric Terwel: 'Ik voelde geen druk maar ze zaten er lekker in'
De laatste weken presteerde SCHC niet best waardoor de Bilthovenaren teleurstellend zesde staan. "Het doel is kampioen worden, we willen gewoon promoveren. We hebben echt wel veel kwaliteit in het team, ik denk dat het haalbaar is. Wij gaan promoveren", aldus Terwel. Afgelopen seizoen degradeerde SCHC vanuit de hoofdklasse naar de promotieklasse.
Coach Van Hesteren lijkt wat pessimistischer dan zijn speler. "We worden geen kampioen. We gaan niet rechtstreeks promoveren. We staan terecht waar we nu staan", aldus Van Hesteren. "Promotie kan nog wel."
SCHC gaat nu de winterstop in.
Gilles van Hesteren: 'Deze hadden we echt even nodig'

SCHC – Cartouche: 4-2

4' Max Sweering (1-0)
18' Onbekend (1-1)
19' Martijn van Grimbergen (1-1)
43' Cédric Terwel (2-2)
46' Cédric Terwel (3-2)
58' Cédric Terwel (4-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.