Live op Radio M: Vuurdoop IJsselmeervogels-trainer Weggemans bij Quick Boys

Michael Weggemans in 2018, als interim-trainer van Huizen
Michael Weggemans in 2018, als interim-trainer van Huizen © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Interim-trainer Michael Weggemans van IJsselmeervogels beleeft vanmiddag zijn vuurdoop met een uitwedstrijd tegen Quick Boys. In Bunschoten staat de andere clash tussen de twee vissersdorpen op het programma: Spakenburg - Katwijk. In de derde divisie ontvangt koploper GVVV Barendrecht. DOVO gaat op bezoek bij Ter Leede. Sportlust'46 komt dit weekend niet in actie.
Drie nederlagen op rij en een doelsaldo van 2-8. Die score kostte trainer Gert Peter de Gunst zijn kop. Interim-trainer Michael Weggemans maakt daarom zijn debuut in de Katwijkse duinen, waar Quick Boys ook al geen beste papieren kan overleggen. De ploeg van trainer Edwin Grünholz verloor ook de laatste twee ontmoetingen, maar staat wel keurig zesde. IJsselmeervogels is zestiende. De laatste drie ontmoetingen tussen Quick Boys en IJsselmeervogels in Katwijk eindigden in een zege voor Quick Boys.
Pikant is natuurlijk de aanwezigheid van voormalig IJsselmeervogelsspits Danny van den Meiracker bij Quick Boys. De Baarnaar scoorde in de laatste 27 wedstrijden die hij bij de Vogels speelde zeven doelpunten. Bij Quick Boys was hij in elf duels al acht keer trefzeker. In de acht duels die hij als speler van Spakenburg en FC Lienden tegen de Vogels speelde, scoorde hij één keer. Dat was in de derby van 16 april 2011. Van den Meiracker kreeg in dat duel overigens ook twee keer geel.
Bij IJsselmeervogels ontbreekt linksachter Bradley Martis, die vanwege griep de hele week niet heeft kunnen trainen. Quick Boys mist onder meer de ervaren aanvaller Tommie Bekooij.
Spakenburg ontvangt Katwijk, dat ook niet in een hele goeie fase zit. De regerend kampioen verloor de laatste twee duels en staat zesde. Spakenburg heeft zeven punten minder en is tiende. Wedstrijden tussen Spakenburg en Katwijk op de Westmaat staan sinds de invoering van de topklasse in 2010 garant voor doelpunten. In tien ontmoetingen werd 41 keer gescoord.
Spakenburg is dit seizoen thuis minder sterk dan uit. Vier van de acht duels op de eigen Westmaat werden verloren, en de acht thuisduels leverden slechts 8 punten op. Uit haalde de ploeg van Chris de Graaf 12 punten uit acht wedstrijden.

Derde divisie, opmerkelijke reeks GVVV

Koploper GVVV ontvangt in de derde divisie Barendrecht, de nummer 8 van de ranglijst. De Veenendalers zijn bezig aan een opmerkelijke serie: de laatste drie duels werden allemaal met 3-2 gewonnen. Barendrecht haalde uit die drie wedstrijden slechts 2 punten, en zag daardoor de achterstand op GVVV oplopen van 1 naar 8 punten.
GVVV-trainer Gery Vink kan niet beschikken over de geblesseerden Danny de Leeuw, Taoufik Adnane en Jordi Bitter, die deze week zijn vertrek aankondigde.
In totaal speelden GVVV en Barendrecht 32 keer tegen elkaar. GVVV won vijftien keer, Barendrecht boekte zeven keer een zege. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in mei 2019, het jaar waarin Barendrecht degradeerde uit de tweede divisie. GVVV won met 2-1.
GVVV-buurman DOVO speelt in Sassenheim tegen Ter Leede, de ploeg van voormalig GVVV-trainer Niek Oosterlee. DOVO-trainer Florian Wolf kan niet beschikken over de geblesseerden Ebbe Wenting en Oktay Öztürk. Zij komen dit kalenderjaar niet meer in actie. Daan Disveld is terug, maar nog niet wedstrijdfit. Timo Pluk is weer inzetbaar.
DOVO, dat vierde staat, verloor in de derde divisie nog nooit van de huidige nummer 12 van de ranglijst Ter Leede. Twee keer werd het gelijk, één keer wonnen de Veenendalers. Ter Leede pakte dit seizoen uit meer punten dan thuis.
Het duel tussen Sportlust'46 en de amateurs van Volendam is uitgesteld.

Spakenburg - Katwijk, Quick Boys - IJsselmeervogels en GVVV - Barendrecht zijn vanmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. In Bunschoten en Veenendaal wordt vanwege het WK-voetbal al om 14.00 uur afgetrapt. Quick Boys - IJsselmeervogels begint gewoon om 15.00 uur. Van Ter Leede - DOVO hoort u bij ons de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.