Duur puntverlies voor GVVV: 'Verbaasd over tegengoals', DOVO speelt gelijk

© RTV Utrecht
Veenendaal - In de derde divisie A heeft GVVV punten verspeelt in de titelstrijd. De Veenendalers gingen met 2-5 onderuit tegen Barendrecht. In dezelfde competitie speelde DOVO met 0-0 gelijk tegen Ter Leede. Sportlust'46 kwam niet in actie omdat er bij tegenstander RKAV Volendam deze week een jeugdlid door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.
Verslaggever Mark Kloostra over de nederlaag van GVVV

Ranglijst

GVVV blijft door de nederlaag steken op 32 punten. De Veenendalers dragen, op basis van doelsaldo, de koppositie over aan ACV. De ploeg uit Assen heeft ook 32 punten. Sportlust'46 staat met 29 punten derde, DOVO is met hetzelfde aantal punten de nummer vier.

GVVV verliest ruim

GVVV moest al snel in de achtervolging. Door treffers van Marouane Bakour en Romano van der Stoep stond Barendrecht na twaalf minuten met 2-0 voor.
De Veenendalers wisten de achterstand echter onschadelijk te maken. Eerst was het Illias Latif die in minuut 14 voor de 1-2 zorgde. Vervolgens lukte het Quincy Veenhof om na iets meer dan een half uur de 2-2 op het scorebord te zetten. Maar die stand stond er niet lang. Twee minuten alter was het alweer 2-3 door een doelpunt van voormalig IJsselmeervogels-voetballer Robbert Olijfveld.
Bij rust greep trainer Gery Vink in bij GVVV. Hij wisselde drie keer waaronder doelman Jan van Willige. De sluitpost, die in de eerste helft bij tegendoelpunten er niet goed uit zag, werd vervangen door Jan Schimmel.
Olijfveld wist in de 66e minuut zijn tweede van de middag te maken en de voorsprong van Barendrecht te vergroten naar 2-4. De nieuwe doelman van GVVV keepte bij deze tegentreffer ook niet sterk. Vlak voor tijd werd het op prachtige wijze 2-5 voor Barendrecht. Met een subliem stiftje verschalkte Marouane Bakour doelman Schimmel van GVVV.

Verdedigende fouten

"De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer prachtig. Ik stond weer voor verbazing over hoe we verdedigend de goals weggaven", aldus trainer Gery Vink. "De ondergrens moet bij ons omhoog."
GVVV-voetballer Youri Potjes baalde van de fouten in de eerste helft. "Daar moeten we naar kijken", zegt hij. "In de tweede helft zat het er ook niet meer in. Er gebeurde weinig. Het was van beide kanten niet best meer. Na de 4-2 was het helemaal gedaan."
"We staan er nog niet zo slecht voor. Dit zijn natuurlijk wel zure verliespunten. We moeten nu ook niet paniek raken", aldus Vink.
Gery Vink in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
Youri Potjes: 'Komende week gaan zitten, want dit moet wel anders'

GVVV - Barendrecht: 2-5

6' Marouane Bakour (0-1)
12' Romano van der Stoep (0-2)
14' Illias Latif (1-2)
32' Quincy Veenhof (2-2)
34' Robbert Olijfveld (2-3)
66' Robbert Olijfveld (2-4)
85' Marouane Bakour (2-5)