Winst voor tiental DHSC na ontslag Testa la Muta: 'Nieuwe start gemaakt'

Christian Gandu (links) en Emre Bal (rechts)
Christian Gandu (links) en Emre Bal (rechts) © Orange Pictures
Bunschoten, Utrecht - In de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Rick Testa la Muta heeft DHSC een overwinning geboekt in de vierde divisie B. Op bezoek bij SDV Barneveld werd met 1-0 gewonnen door een treffer van Emre Bal.
Een korte samenvatting van DHSC - HZVV, door Menno Schilder
DHSC had er een onrustige week opzitten, waarin trainer Rick Testa la Muta aan de kant geschoven werd na de 4-0 nederlaag tegen Eemdijk van vorige week. Jeffrey Sneijder stond daardoor vandaag als interim-trainer voor de groep in het uitduel tegen laagvlieger SDV Barneveld.
Jeffrey Sneijder: "Vanaf dinsdag een nieuwe start gemaakt"
De thuisploeg begon veel sterker aan de wedstrijd en kreeg ook een aantal grote kansen. DHSC-keeper Niels Willemse hield zijn team echter in de wedstrijd door zijn doel schoon te houden. Zelf kregen de Utrechters weinig mogelijkheden. Vlak voor rust was Christian Gandu dicht bij de 0-1, maar zijn schot werd gekeerd.
Twintig minuten voor tijd brak Emre Bal de ban. De spits van DHSC wist na een mooie assist van Gandu de 1-0 te scoren namens de ploeg uit Ondiep. De slotfase was al spannend, maar werd nog spannender toen Ismail Ouaddouh vlak voor tijd rood kreeg. DHSC moest met tien man verder, omdat hij een bal wegschoot en daardoor zijn tweede gele kaart ontving. Het bleef echter bij 1-0.
Niels Willemse: "Altijd klote als een trainer wordt ontslagen"
Verdiend of niet, DHSC nam de drie punten mee uit Barneveld. Een welkome overwinning nadat de Utrechters drie van de laatste vier wedstrijden hadden verloren en waren afgezakt naar de vijfde plaats in de vierde divisie B. De ploeg staat nu op 26 punten uit 14 duels in de subtop. De achterstand op koploper Eemdijk is 10 punten.

SDV Barneveld - DHSC (Vierde divisie B)

72' Emre Bal (0-1)

Bijz.
84' Rode kaart Ismail Ouaddouh (DHSC, 2x geel)