Kampong verliest bij Venray en raakt koppositie kwijt: 'Ondermaats', zege Hoogland

Venray - Kampong op sportpark De Wieën
Venray - Kampong op sportpark De Wieën © RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben met 3-0 verloren op bezoek bij Venray. De Utrechters zijn gezakt van de eerste naar de tweede plek in de vierde divisie. Ze hebben 27 punten uit veertien wedstrijden. Koploper AWC heeft twee punten meer.
Een samenvatting van Venray - Kampong van verslaggever Arnold Schenk
Op sportpark De Wieën in Venray kwam Kampong vroeg op achterstand. Niek Versteegen scoorde met een van richting veranderd schot en liet daarmee doelman Job Peeters kansloos. Beide ploegen creëerden vervolgens een paar kansen, maar het bleef 1-0 in de eerste helft.

Inzet beloond

Kampong had in de tweede helft het meeste balbezit, maar kwam niet tot serieuze kansen. De inzet van Venray werd beloond met de 2-0 en 3-0 van twee invallers. Bram Vievermans scoorde de 2-0 uit een counter in de 82ste minuut. Kort daarna zorgde Koen Verlinden voor het slotakkoord. Zodoende kwam een einde aan een reeks van zes overwinningen van Kampong.
Kampong-trainer Frank Bruijnis blikt terug op de wedstrijd tegen Venray met verslaggever Arnold Schenk

Niet goed genoeg

Kampong-trainer Frank Bruijnis zocht de oorzaak van het verlies bij zijn eigen ploeg. "Wij waren gewoon niet goed genoeg. Daarnaast hielp het slechte veld niet mee en de tegenstander had het goed staan. Na alle overwinningen kan er een keer zo'n wedstrijd tussen zitten."
Kampong-speler Marc Visser: 'Wedstrijd was typisch geval van bal wilde er niet in'
Marc Visser, speler Kampong, zag dat het er niet echt meer in zat na de vroege tegengoal. "Het was een typische gevalletje van de bal gaat er vandaag niet in voor ons. Wat we ook probeerden, de bal ging er net niet in. Maar wij presteerden vandaag ondermaats. Normaal gesproken klappen we met onze energie over zulke felle tegenstanders als Venray heen. Vandaag lukte dat niet."

Venray - Kampong: 3-0

6' Niek Versteegen (1-0)
82' Bram Vievermans (2-0)
86' Koen Verlinden (3-0)

Zege Hoogland

Hoogland deed in de vierde divisie wel goede zaken. De ploeg van Dick Kooijman won met 2-0 van Nuenen. Kort na rust opende Laslo Duister de score. Delano Esseboom, die in de vorige wedstrijd nog geblesseerd uitviel en naar het ziekenhuis moest, bepaalde de eindstand op 2-0.
Hoogland is gestegen naar de elfde plek op de ranglijst. Het heeft zeventien punten uit veertien wedstrijden. Nuenen staat achtste met 22 punten.

Hoogland - Nuenen: 2-0

49' Laslo Duister (1-0)
71' Delano Esseboom (2-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.