IJsselmeervogels en Hercules beste Utrechtse voetbalclubs, volgens 'De Voetbaltrainer'

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
Provincie Utrecht - IJsselmeervogels mag dan in degradatiegevaar verkeren in de tweede divisie, het wel is de beste Utrechtse amateurvoetbalclub van 2022. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van vakblad De Voetbaltrainer. De club uit Bunschoten deelt de eerste plaats van de provincie met het Utrechtse Hercules.
De lijst wordt vastgesteld op basis van een combinatie van de prestaties van het eerste elftal en de hoogste teams per jeugdcategorie.
AFC is volgens het vakblad de beste amateurclub van Nederland. Excelsior Maassluis is de nummer 2, Koninklijke HFC staat op de derde plaats.
Achter IJsselmeervogels en Hercules, die gedeeld zesde staan is DOVO de nummer 3 uit het Utrechtse. De Veenendalers staan op de 24e plaats. Roda'46 uit Leusden staat 60e en is daarmee de hoogst genoteerde Utrechtse club waarvan het eerste elftal lager speelt dan de vierde divisie.
© RTV Utrecht
Als er alleen naar de prestaties van jeugdteams wordt gekeken, is Hercules landelijk gezien de beste club uit Utrecht, op de zevende plaats. IJsselmeervogels is daar de nummer 2 (17e). De verrassende nummer 3 uit provincie is het Vleutense PVCV. Het eerste elftal speelt 'slechts' in de 2e klasse, maar de jeugd doet het zo goed dat de club in dat klassement de 21e club van Nederland is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.