IJsselmeervogels wint de moeder der derbys

BUNSCHOTEN - IJsselmeervogels won zaterdag in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van Spakenburg en pakte daarmee de koppositie over van Spakenburg in de Topklasse zaterdag.
In een uitverkocht stadion met negenduizend toeschouwers opende Michael de Harder de score voor de 'Rooien'. Spakenburg maakte binnen tien minuten de 1-1 via Harry Zwarthoed, maar op slag van rust schoot Kwong Wah Steinraht een strafschop voor de 'Vogels' binnen.
In de tweede helft scoorde Steinraht zijn tweede doelpunt en bouwde de voorsprong uit naar 3-1. Het werd nog een spannende slotfase toen tien minuten voor tijd Danny van de Meiracker de 3-2 maakte.
De 'Blauwen' moesten hun slotoffensief spelen met tien man. Meiracker pakte op een knullige manier zijn tweede gele kaart en moest van het veld. IJsselmeervogels staat nu twee punten voor op Spakenburg en doet goede zaken in de strijd om het kampioenschap.