EK zaalhockey: De Geus, Brands en Imhof scoren voor winnende hockeysters, Sweering trefzeker bij zege mannen

SCHC-keepster Alexandra Heerbaart hield tot dusver de nul
SCHC-keepster Alexandra Heerbaart hield tot dusver de nul © Orange Pictures
Utrecht, Bilthoven - De Nederlandse zaalhockeysters zijn het EK zaalhockey begonnen met zeges op Oostenrijk en Tsjechië. SCHC-speelster Anna de Geus en Kampong-speelsters Pam Imhof en Mabel Brands wisten te scoren. De mannen
De mannen zijn het EK in Hamburg eveneens begonnen met een overwinning. Tsjechië werd met 8-2 verslagen. SCHC-speler Max Sweering zorgde voor de 4-1. Ook Kampong-speler Bram van Battum behoort tot de selectie van Oranje.
De Nederlandse hockeyers spelen in de groepsfase verder nog tegen Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk. De nummers 1 en 2 van de poulefase spelen de finale om de Europese titel.

Zeges vrouwen

In Duitsland begon Nederland het EK met een 7-0 zege op Oostenrijk. Brands maakte de 2-0 via een strafscorner, De Geus deed dat kunstje bij de 6-0 na. Het volgende duel tegen Tsjechië werd met 3-0 gewonnen. Imhof opende de score waarna De Geus met haar tweede treffer van het toernooi de 2-0 maakte. SCHC-keepster Alexandra Heertbaart hield in beide duels de nul.
In de groepsfase speelt Nederland verder nog tegen Duitsland, Oekraïne en Turkije. De nummers 1 en 2 van de poulefase spelen de finale om de Europese titel. In 2016 werden de Nederlandse dames voor het laatst Europees kampioen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.