IJsselmeervogels gaat met zege winterstop in: 'De druk stond erop'

© RTV Utrecht
Bunschoten - IJsselmeervogels heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een zege op OFC. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wonnen het uitduel in de tweede divisie met 3-0.
Verslaggever Mark Kloostra over de zege van IJsselmeervogels
IJsselmeervogels beleefde een goede start. In de zesde minuut wist Steven Sanchez Angulo na een knappe aanval de 0-1 binnen te schieten. Niet veel later scoorden de Rooien opnieuw na mooi combinatievoetbal. Mike van de Laar gleed de 0-2 uiteindelijk binnen.
Op slag van rust werd het ook nog 0-3. Jordy Ruizendaal schoot de bal binnen. Het was voor de voetballer uit Bunschoten-Spakenburg zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.
In de tweede helft kwam de zege van IJsselmeervogels niet meer in gevaar. Er was nog wel een smetje op de zege. Van de Laar moest met een knieblessure het veld af. De middenvelder heeft al twee keer een langdurige knieblessure gehad. De eerste berichten zijn dat de blessure van Van de Laar meevalt.

Ranglijst

IJsselmeervogels sluit de eerste seizoenshelft af met zeventien punten. Daarmee staan de Rooien op de zestiende plek. Het verschil met hekkensluiter OFC Is zeven punten.

Trots op de ploeg

In de eerste helft was IJsselmeervogels heer en meester. "Het was een fantastische start. Als je met 3-0 kan rusten in zo'n belangrijke wedstrijd dan is dat heerlijk", zei interim-trainer Michael Weggemans na afloop. "Als je op deze positie staat met een club als IJsselmeervogels dan is de druk hoog. Er moest vandaag gewonnen worden, dat voelen die jongens ook."
Trainer Michael Weggemans: 'Er moest gewonnen worden'
"Als je dan zo'n eerste helft op de mat legt dan kan je alleen maar trots zijn", aldus Weggemans. "Je hoorde in elke hoek van de club dat er gewonnen moest worden. Zo'n snelle goal helpt dan zeker. Ik ben heel trots"
Ruizendaal was blij met zijn eerste treffer. "Maar het werd ook tijd", zegt hij. "Het belangrijkste is dat we winnen. We hebben een goede eerste helft gespeeld."
Jordy Ruizendaal over zijn eerste treffer in dienst van IJsselmeervogels

Boer wint eindelijk met IJsselmeervogels

Voor verdediger Wessel Boer was de zege ook zeer welkom. De verdediger kwam deze zomer over van Koninklijke HFC en met hem op binnen de lijnen wist IJsselmeervogels nog niet te winnen. "Ja, mooi. Leuk dat iedereen dat weet ook", lachte Boer na afloop schaapachtig. "Iedereen is ervan op de hoogte. Ik weet niet hoe het is ontstaan. Misschien doordat ik het ook in de media heb geroepen, dan heb ik mijn eigen glazen ingegooid."
"Ik kon er wel om lachen. Die humor hou ik wel van, maar natuurlijk zit ik er ook mee. Ik wilde in het rood-wit winnen. Het smaakt goed zo'n overwinning, daar kan ik wel aan wennen", zegt Boer. "We kunnen nu even lekker teren op de overwinning.", doelt hij op de winterstop.
Wessel Boer boekte eerste zege met De Vogels: 'Iedereen was ervan op de hoogte'

OFC – IJsselmeervogels: 0-3

6' Steven Sanchez Angulo (0-1)
12' Mike van de Laar (0-2)
44' Jordy Ruizendaal (0-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.