Florian Wolf krijgt rood en ziet duel DOVO ontsporen: 'Scheids maakte zich druk om allemaal randzaken'

© Orange Pictures
Veenendaal - Florian Wolf heeft na afloop toch gereageerd op het uit de hand gelopen duel tussen DOVO en koploper ACV in de derde divisie. De trainer van de Veenendalers kreeg zelf rood en zag nog twee van zijn spelers rood ontvangen. Daarnaast ging het duel met 2-1 verloren voor DOVO. "Dit was heel bijzonder, toch?", zegt Wolf tegen RTV Utrecht.
Florian Wolf uitgebreid in gesprek met Menno Schilder: "KNVB-official vond mijn rode kaart ook bijzonder"
Kort na de wedstrijd kregen we te horen dat de spelers en de trainer van DOVO niet beschikbaar waren voor commentaar op het duel, dat ook nog 25 minuten gestaakt werd na een grote vechtpartij op het veld. Uiteindelijk kwamen Nick de Bondt, Anil Mercan en coach Florian Wolf toch voor onze microfoon. "Er kwamen veel vragen om toch wat te zeggen. Dus zal ik alleen inhoudelijk op de wedstrijd ingaan en niet op dingen die de scheidsrechter heeft gedaan. Daar kan ik weinig interessants over zeggen", steekt de trainer van wal.
Maar over de wedstrijd viel weinig te vertellen, omdat alle randzaken de overhand namen. Wolf geeft zijn visie op onder meer de rode kaarten, de periode dat de wedstrijd stilligt en enkele beslissingen van scheidsrechter Jonathan van Dongen. "Hij geeft hun geen rood en ons wel. Wij wilden daarna eigenlijk doorspelen, maar hij wilde het rustiger hebben aan de zijkant. Daarom werd de wedstrijd gestaakt", aldus Wolf.

'En wat ga je nu doen?'

De wedstrijd werd in minuut 43 gestaakt. In de eerste helft was er nog zo'n tien minuten te spelen, mede door blessuretijd. De scheids zei dat hij de rust wilde overslaan en 60 minuten achter elkaar wilde spelen, tot ongeloof van Wolf. Later kwam de arbiter daarop terug. En nog geen halve minuut nadat de wedstrijd hervat was, kreeg Wolf opeens rood.
"Vraag hem maar waarom", zegt de coach. "Zij kregen al een gele kaart op het middenveld en als wij daarna uitbreken, schoppen zij er een neer van ons. Dat is gewoon een tweede gele kaart en dus rood. Ik zei een paar keer, misschien op een irritante manier: 'En wat ga je nu doen?' Maar hij gaf die rode kaart niet en liep meteen naar mij toe voor rood. Dat is heel bijzonder toch? Ik ben heel benieuwd hoe hij dit gaat opschrijven."
Door zijn rode prent moest Wolf het veld verlaten, waarna hij opeens opdook langs de boarding. "Ik deed geen gekke dingen, maar ik coachte wel", geeft hij lachend toe. "De scheids liet dat dan weer wel toe... De KNVB-official die daarna naar mij toe kwam zei ook dat hij het bijzonder vond dat ik een rode kaart had gekregen. Het is allesomvattend hoe de scheidsrechter de wedstrijd heeft geleid. Hij maakt zich druk om allemaal randzaken, en dat kost hem zelf ook de wedstrijd."
Ik kreeg al meteen een bericht van mijn vrouw van: 'Wat ben jij aan het doen?'
Florian Wolf kreeg voor het eerst rood als trainer
Het is de eerste keer in zijn (nog jonge) trainerscarrière dat Florian Wolf een rode kaart krijgt. "Eens moet de eerste zijn. Ik kreeg al meteen een bericht van mijn vrouw van: 'Wat ben jij aan het doen?' Haha. Maar ik vond het heel bijzonder. Ik weet van mezelf dat ik soms druk heen en weer loop, maar ik zal nooit iemand uitschelden. Dat heb ik ook nu niet gedaan. Alleen zou je mij een gele kaart kunnen geven voor buiten het vak staan. Verder ben ik nooit bezig met de scheidsrechter, alleen moet hij dan wel rechtlijnig fluiten..."

In de spiegel kijken

Wolf geeft aan dat hij in de nabije toekomst met de DOVO-selectie gaat zitten om ook in de spiegel te kijken. Alleen liep het deze wedstrijd wel heel erg uit de hand met opstootjes en rode kaarten. "Het wordt wel moeilijk op deze manier, om naar jezelf te kijken", erkent hij.
Was er over de wedstrijd, die in een 1-2 nederlaag eindigde voor de Veenendalers, dan nog wat te zeggen? "In het eerste half uur waren we goed georganiseerd, kregen we goede kansen en maken we een geweldige goal. We hadden de tegenstander in de tang en dat gingen we in de tweede helft 100% doortrekken. Ik ben altijd kritisch en de ploeg is dat ook, maar we hadden nu alleen geen invloed op bepaalde momenten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.