Koploper Handbal Houten wint bij Volendam 2: 'Wij zijn de beste'

© RTV Utrecht
Houten - Handbal Houten heeft in de eredivisie gewonnen van Volendam 2. De Houtenaren wonnen het uitduel met 30-24.
Bij rust had Houten al de 16-12 voorsprong te pakken. "Volendam begon fel. Ik snap ook niet dat ze zo laag staan. Het had wel een dikkere overwinning kunnen zijn", aldus aanvoerder Ruben de Bok over de zege.
Aanvoerder Ruben de Bok over de zege op Volendam 2

Spannende titelstrijd

Handbal Houten gaat met Quintus, Hellas en BFC aan de leiding in de eredivisie. Alle vier de ploegen hebben 22 punten. "We zijn harstikke gewaagd aan elkaar maar als wij ons niveau halen dan zijn wij de beste", zegt De Bok daarover. "We gaan vol voor terugkeer naar de BENE-League", zegt keeper Bjorn Brachten.
De eredivisie is het hoogste niveau van Nederland. De hoogste trede is de BENE-League, een gecombineerde competitie met de beste clubs uit Nederland en België . "De BENE-League is nog ver weg. Het is nog superspannend", aldus aanvoerder de Bok. "En als we promotie afdwingen dan moeten we wel versterkingen krijgen."
"Dit is een goede voorbereiding op volgende week", zei Brachten over de zege. Dan spelen de Houtenaren tegen mede-koploper Quintus. "Dat is een hele belangrijke wedstrijd. Dan kunnen we een slag slaan."
Houten-doelman Bjorn Brachten: 'We hadden op grotere marge gehoopt'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.