Hockeysters winnen tweede wedstrijd in Pro League van Argentinië

Yibbi Jansen van SCHC, rechts
Yibbi Jansen van SCHC, rechts © Orange Pictures
Bilthoven - De Nederlandse hockeysters hebben ook de tweede wedstrijd in de Pro League gewonnen. Opnieuw eisten speelsters van het Bilthovense SCHC een hoofdrol voor zich op. In de Argentijnse stad Santiago del Estero versloeg de ploeg van de nieuwe bondscoach Paul van Ass het gastland met 3-1.
Pien Dicke van SCHC opende de score voor Oranje in het eerste kwart uit een strafcorner. Enkele minuten later verdubbelde Joosje Burg de voorsprong met een veldgoal. In het tweede kwart werd het 3-0 uit een strafcorner door Stichtse-speelster Yibbi Jansen. Vlak voor de rust deed Agustina Gorzelany iets terug uit de strafcorner.
Oranje speelt vrijdag en zaterdag opnieuw tegen de Britse en Argentijnse vrouwen. Afgelopen zomer waren de hockeysters in de WK-finale in Spanje ook al met 3-1 te sterk voor Argentinië.