Geen finale Visscher in Egypte: 'Bewuste keuze om NK over te slaan'

Stephanie Visscher
Stephanie Visscher © Orange Pictures
Elst - Stephanie Visscher is bij het ITF tennistoernooi van Sharm El Sheikh uitgeschakeld. In de halve finale verloor de tennisster uit Elst van de Britse Katy Dunne.
Stephanie Visscher: "Op het NK krijg je helaas geen punten voor de wereldranglijst"
Visscher verloor de wedstrijd met 2-0 in sets. De eerste set ging met 7-5 verloren, de tweede met 6-1. "Ik heb wel een goede wedstrijd gespeeld, maar het is altijd jammer als je verliest. Zeker zo dicht op de finale. Vandaag was de tegenstander net iets beter", vertelt ze.

Geen NK voor Visscher

Dat Visscher in Egypte speelt en niet op het NK tennis in Amstelveen, was een bewuste keuze. "Voor het eerst ben ik er niet bij. Ik had met mijn team besloten om dit jaar langer door te spelen. Als je dat wil, dan is volgende week de laatste week dat dat kan. Dan zit het NK in de weg, qua planning", geeft ze aan.
"Omdat deze toernooien wat verder weg zijn, was het een betere keuze om twee weken hier te zijn", aldus Visscher, die jaagt op punten. "Het gaat om de wereldranglijst. Het NK is super leuk en als je de titel wint, is het heel bijzonder. Maar het gaat om de wereldranglijst. Daar krijg je op het NK helaas geen punten voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.