Tennisser Van de Zandschulp prolongeert Nederlandse titel indoor: 'Was er op de belangrijke momenten'

Botic van de Zandschulp
Botic van de Zandschulp © Orange Pictures
Veenendaal - Botic van de Zandschulp heeft voor het tweede jaar op rij het NK tennis indoor op zijn naam geschreven. De Veenendaler wist zondag de finale te winnen van Tallon Griekspoor met 2-0 in sets.
Met Van de Zandschulp (27) en Griekspoor (26) stonden de twee beste Nederlandse tennissers tegenover elkaar in de finale. Van de Zandschulp is de nummer 35 van de wereld, Griekspoor zakte de afgelopen maanden weg naar plek 95.
Griekspoor nam in de eerste set een voorsprong van 4-1 en kreeg bij een stand van 5-2 een setpoint. De Haarlemmer liet die kans liggen en gaf vervolgens zijn eigen servicebeurt weg. In de tiebreak trok Van de Zandschulp de set naar zich toe. Hij nam zelf in de tweede set met een break in de vierde game een voorsprong van 4-1, maar nu knokte Griekspoor zich terug tot 4-4. Op 6-5 voor Van de Zandschulp gaf Griekspoor echter met enkele missers zijn service én daarmee de partij weg.
Vorig jaar wist Van de Zandschulp voor de tweede maal het NK tennis te winnen. Toen versloeg hij in de finale Gijs Brouwer. In 2016 verraste hij met zijn eerste Nederlandse titel.

Belangrijke momenten

"Ik was er op de belangrijke momenten", zegt Van de Zandschulp over zijn zege. "De tweede set had ik makkelijk kunnen winnen maar gelukkiger stond ik er uiteindelijk weer."
Botic van de Zandschulp: 'Ben op beslissende momenten veel rustiger geworden'
Tegen Griekspoor wist Van de Zandschulp zich in de sets terug te knokken van een achterstand. Dit liet hij in de kwartfinale ook al zien. "Daar moet je dan mee omgaan", zegt de Veenendaler. "Ik ben de laatste tijd daar wat koelbloediger in."
2022 zit er bijna op. Van de Zandschulp schommelde het hele seizoen rond de 30e plek op de wereldranglijst. "Daar kijk ik met een goed gevoel op terug", aldus de Veenendaler. "Ik wil zo fit mogelijk aan het nieuwe seizoen beginnen."
Tallon Griekspoor: 'Toen ik 5-2 voor stond speelde Botic echt geweldige punten'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.