Gino Bosz terug in de tweede divisie: 'Hoop voor veel goals en assists te zorgen'

© Website IJsselmeervogels
Bunschoten - Gino Bosz keert in januari terug in de tweede divisie. De 29-jarige middenvelder vertrok afgelopen zomer bij TEC uit Tiel, om in Lelystad bij 2e klasser Unicum te gaan spelen. Begin deze maand werd bekend dat hij komende zomer overstapt naar IJsselmeervogels. Maar inmiddels is duidelijk dat die overstap een half jaar eerder al gaat plaatsvinden. Mits de KNVB de transfer goedkeurt.
Bosz was prof bij Vitesse, Heracles, SC Cambuur, Go Ahead Eagles en het Griekse Doxa Dramas. Anderhalf jaar geleden beëindigde zijn profloopbaan en streek neer bij TEC, waar Amersfoorter Hans van de Haar zijn trainer werd. Na een seizoen Tiel volgde de overstap naar Unicum, en nu dus die naar IJsselmeervogels. "Ik had het erg naar mijn zin bij Unicum en het niveau viel reuze mee. Ik heb er een leuk eerste half jaar gehad", zegt de zoon van voormalig international Peter Bosz. Toch kiest hij na een half jaar alweer voor de tweede divisie. "Als een club als IJsselmeervogels komt is dat wel heel mooi. Qua resultaten is het nu even wat minder. Ik hoop er mijn steentje aan te kunnen bijdragen dat het beter wordt."

Betere passer dan vader Peter

"Ik ben een centrale verdediger of verdedigende middenvelder, met een goeie trap. En ik pik regelmatig mijn doelpuntjes mee met een vrije bal of een afstandsschot", beschrijft Bosz, die vorig seizoen namens TEC met 10 treffers clubtopscorer was, zichzelf. Qua positie vertoont hij dus overeenkomsten met zijn vader, die als speler van Feyenoord in 1993 landskampioen werd. "Ik zeg altijd dat ik een betere trap heb dan hij had. Maar hij was heel fel. Hij was een betere verdediger."
Met die kwaliteiten hoopt hij iets te gaan toevoegen aan het spel van IJsselmeervogels, dat in de tweede divisie in degradatiegevaar verkeert. "Ik hoop dat ik met mijn ervaring en passes voor veel goals en assists ga zorgen." Bosz kijkt uit naar de thuiswedstrijden en de derby tegen buurman Spakenburg. Maar nu heeft de middenvelder even vakantie. "En na nieuwjaar ga ik aansluiten bij IJsselmeervogels. Ik ga ervan uit dat dat mag van de KNVB."
Luister hier naar het interview met Gino Bosz

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.