Lorena Wiebes sluit jaar af als tweede

Lorena Wiebes in haar voor 2022 klassieke houding
Lorena Wiebes in haar voor 2022 klassieke houding © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Lorena Wiebes sluit 2022 af als de nummer twee van de wereldranglijst van de internationale wielrenbond UCI. De Mijdrechtse, die in 2022 liefst 21 zeges boekte, moet alleen Annemiek van Vleuten voor zich dulden. Ook het Woerdense duo Ellen van Dijk en Floortje Mackaij heeft een goed jaar achter de rug. Van Dijk staat 22e, Mackaij 33e.
Bij de mannen is Dylan Groenewegen de nummer drie van Nederland. Dankzij zes zeges in 2022 staat de inwoner van Vinkeveen 36e op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Tadej Pogacar. Van alle Nederlandse wielrenners staan alleen Mathieu van der Poel en Thymen Arendsman hoger dan Groenewegen. Marijn van den Berg uit De Meern staat nog net in de top 300. Hij is de 15e Nederlander op de lijst.

Botic op eenzame hoogte

Een andere sport waar de wereldranglijst van groot belang is, is tennis. Daar is Veenendaler Botic vann de Zandschulp de beste Nederlander, op plek 35. Hij bereikte dit jaar zijn eerste ATP-finale, haalde op Roland Garros de derde ronde en op Wimbledon de vierde. Zijn goede prestaties in de eerste zes maanden van 2022 brachten hem zelfs even op de 22e plaats. Achter Van de Zandschulp is Tallon Griekspoor, van wie hij afgelopen weekend de NK-finale won, op de 95e plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.
Dartster Aileen de Graaf uit Bunschoten is de nummer 4 van de wereld bij de vrouwen. Zij is daarmee de hoogste niet-Engelse op de lijst.
Golfer Daan Huizing is in zijn sport de derde Nederlander op de wereldranglijst. De Amersfoorter staat op de 431e plaats, ruim 60 plaatsen hoger dan eind 2021. Beste Nederlander is Wil Besseling, hij is de nummer 301 van de wereld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.