Raymond Prins keert terug bij club waar hij succesvol was: 'Ik ervaar geen afbreukrisico'

© Geert Lommers
Hoogland - Het was een verrassende keuze van Hoogland. De vierde divisionist stelde deze week Raymond Prins aan als opvolger van Dick Kooijman, die komende zomer na één seizoen de deur op Langenoord achter zich dicht trekt. Prins keert daarmee terug bij de club waar hij al eerder, van 2016 tot 2020, hoofdtrainer was. Onder zijn leiding promoveerde Hoogland in 2018 naar de hoofdklasse en een jaar later naar de derde divisie.
Prins vertrok dus in 2020, maar eigenlijk is hij nooit weggeweest bij de club waar hij als hoofdtrainer zo succesvol was. "Ik loop nog altijd bij Hoogland. Ik train het team van mijn zoon, dus ik ben drie avonden in de week en op zaterdag op de club. En ik kijk nog regelmatig bij het eerste."
Nadat Prins door de coronacrisis in 2020 met stille trom vertrok, verdween hij in de anonimiteit. Hij koos er bewust voor om even geen andere club te gaan trainen. Toch bleken de clubs hem niet vergeten. "De laatste weken waren er ook wat andere clubs geïnteresseerd, en ik ben ook wel in gesprek geweest. En toen kwam de situatie dat Dick aangaf dat hij weg ging en kwam Hoogland bij mij terecht. Toen is het eigenlijk best snel gegaan." Prins hoefde vervolgens niet lang te denken. "Het feit dat ik in gesprek was met andere clubs geeft al aan dat het wel weer begon te kriebelen."

Geen carrièreplanning

Prins neemt wel een risico. Hij keert terug bij een club waar hij succesvol was, en een deel van de selectie die hij in 2020 achterliet zit nog steeds bij Hoogland. Een dergelijke stap loopt vaker niet dan wel goed af. "Dat afbreukrisico ervaar ik niet zo. We gaan gewoon opnieuw beginnen en kijken of er we weer iets moois van kunnen maken. Ik wil vooral iets doen dat ik hartstikke leuk vind om te doen. Ik heb geen carrièreplanning zo van: 'ik wil over drie jaar hier staan en over vijf jaar daar.' Na dit seizoen ben ik drie jaar weg geweest. De selectie is best wel veranderd. Ik zie ook jongens doorkomen die ik in de jeugd getraind heb. Dat vind ik ik ook leuk."
Een herkenbare ploeg met veel jongens uit Hoogland en Amersfoort
Raymond Prins
Het streven voor Prins is helder. "Een herkenbare ploeg met veel jongens uit Hoogland en Amersfoort, en met jongens die uit de opleiding doorstromen." Daarbij staat in het beleidsplan van de club dat Hoogland graag een stabiele vierdedivisionist wil zijn. "Maar je bent ook sportman", stelt Prins. "Dus je wilt ook kijken of het af en toe een stapje omhoog kan. Je weet nooit hoe het loopt. Dromen mag altijd."
Maar promoveren is geen eis, stelt Prins. "We hebben daar absoluut niet over gesproken en als je nu naar de ranglijst kijkt (Hoogland staat elfde, red.) is het helemaal niet reëel. Het zou wel mooi zijn als het weer een keer zou kunnen. We gaan eerst maar eens kijken of we een stabiele vierdedivisionist kunnen worden."
Prins kijkt in elk geval uit naar volgend seizoen, als de KNVB begint met weekendvoetbal. Dat betekent in de derde en vierde divisie geen scheiding meer tussen zaterdag- en zondagvoetbal meer, maar zaterdag- en zondagclubs samen in regionale poules. "Dat wordt heel interessant. Ik weet niet of ze er allemaal in blijven, maar spelen tegen SDV Barneveld en Huizen is toch leuker dan verre reizen naar Zuid Limburg."
Beluister hier het interview met Raymond Prins

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.