Pech kost Pieterse zege in Gavere, Van der Haar finisht als vijfde

Puck Pieterse
Puck Pieterse © Orange Pictures
Amersfoort, Woudenberg - Puck Pieterse is bij de wereldbeker veldrijden in het Belgische Gavere als derde geëindigd. De Amersfoortse moest landgenotes Shirin van Anrooij en Lucinda Brand voor laten gaan.
Pieterse startte sterk op het modderige parcours van Gavere, maar moest in de tweede ronde afhaken vanwege een blokkerend achterwiel. Nadat het euvel verholpen was kon ze de aansluiting met Van Anrooij en Brand niet hervinden. Pieterse staat tweede in het wereldbekerklassement, op nog maar 30 punten van koploper Fem van Empel. Die miste de wedstrijd in Gavere vanwege een blessure.

Nieuwe hiërarchie bij de mannen

Bij de mannen is de hiërarchie in het veld veranderd door de terugkeer van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en wereldkampioen Tom Pidcock. Dat trio liet de eerste wereldbekerwedstrijden aan zich voorbij gaan, waardoor de Belgen Sweeck, Vanthourenhout en Iserbyt samen met Woudenberger Lars van der Haar om de prijzen konden strijden. Nu die drie weer meedoen eindigde Van der Haar als vijfde, op ruim twee minuten van winnaar Mathieu van der Poel.
Achter van der Poel werden Van Aert en Pidcock tweede en derde. Michael Vanthourenhout legde beslag op de vierde plaats.
Laurens Sweeck, die zesde werd, blijft eerste in het wereldbekerklassement. Daarin is Lars van der Haar vierde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.