Lars van der Haar nieuwe leider in Superprestige

Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures
Woudenberg - Lars van der Haar is de nieuwe leider in het klassement om de Superprestige veldrijden. De veldrijder uit Woudenberg eindigde als derde tijdens de Superprestigewedstrijd in Heusden-Zolder. Zijn grote concurrent in de strijd om de eerste plaats in het klassement Laurens Sweeck eindigde vijf plaatsen achter Van der Haar, die daardoor vijf voorsprong pakte in het klassement.
De zege in Heusden-Zolder ging naar Wout van Aert, die na een fantastische tweestrijd in de eindsprint Mathieu van der Poel klopte. De twee reden vrijwel de hele wedstrijd samen aan kop. In de eindsprint schoot Van der Poel met zijn voet uit het pedaal waardoor hij kansloos was voor de zege.
De twee topfavorieten gingen er al vroeg vandoor. Daarachter vormde zich een groep van zes, onder wie Lars van der Haar en wereldkampioen Tom Pidcock. Halverwege de koers raakte Van der Haar achterop toen de vlak voor hem rijdende Quinten Hermans een stuurfout maakte, waardoor de Nederlands kampioen in de remmen moest. De Woudenberger zag zijn concurrent Laurens Sweeck wegrijden.

Opmars Van der Haar

Maar Van der Haar liet dit seizoen al een paar keer zien dat hij vooral in het tweede deel van de race erg sterk is. Dat bleek ook in Heusden-Zolder. Hij zette de jacht in, en na twee ronden hervond Van der Haar de aansluiting.
In ronde zes passeerde Van der Haar eerst Sweeck en vervolgens ook Michael Vanthourenhout. De op de derde plek rijdende Pidcock leek buiten bereik, maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde had hij hem toch te pakken. Sweeck lag inmiddels op ruime achterstand. Van der Haar en Pidcock lieten Vanthourenhout achter zich en streden de laatste twee ronden samen om de derde plaats. In de sprint om de derde plek was Van der Haar de beste.
De wedstrijd in Heusden-Zolder was de vijfde van in totaal acht Superprestigewedstrijden. Van der Haar is koploper in het klassement zonder dat hij een wedstrijd heeft gewonnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.