Utrechtse kickbokser Ilias Ennahachi stelt wereldtitel vanwege gewicht vacant

Archiefbeeld van Ilias Ennahachi
Archiefbeeld van Ilias Ennahachi © RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse kickbokser Ilias Ennahachi gaat zijn wereldtitel volgende week niet verdedigen. De negenvoudig wereldkampioen voldoet niet aan de gewichteisen.
Het lukt Ennahachi niet om 61,2 kilo te wegen zonder zich volledig uit te drogen. "Dat gaat hij gehydrateerd niet meer halen", laat zijn coach Said el Badaoui weten aan RTV Utrecht.
"Illias stelt hierdoor zijn titel vacant. Hij zal een gewichtsklasse omhoog gaan", vertelt Badaoui. "Hij zal in het vervolg in de klasse tot 65 kilogram gaan vechten."
De kickbokser legt uit hoe dit precies zit. "Illias zijn normale gewicht is net boven de 70 kilo. Dan weet je dat het steeds lastiger wordt om onder de 61,2 kilo te komen. Hij wordt ouder en dan gaat het er minder makkelijk af. Je zou nog wel onder de 61 kunnen komen, maar niet gehydrateerd, dat is niet te doen."
Ennahachi zou eigenlijk op vrijdag 13 januari zijn wereldtitel gaan verdedigen. Dit gevecht, voor de bond ONE, gaat nu tussen de Thai Superlek Kiatmoo9 en de Spanjaard Daniel Puertas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.