Puck Pieterse wint veldrit om X2O-Trofee in Herentals, Lars van der Haar weer vierde

Puck Pieterse
Puck Pieterse © Orange Pictures
Amersfoort, Woudenberg - Puck Pieterse heeft de vierde veldrit om de X2O-Trofee gewonnen. De Amersfoortse renster van Alpecin-Fenix was veruit de beste in Herentals, waar haar concurrente en landgenote Fem van Empel ontbrak.
Pieterse (20) kwam al in de eerste ronde alleen voorop. Achter de Amersfoortse volgden haar ploeggenote Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand. Van dat tweetal was Brand de beste. Ze werd tweede op 27 seconden van Pieterse. De derde plaats was voor Annemarie Worst, net voor Alvarado.
In het klassement, dat op basis van tijd wordt opgemaakt, ging Brand leider Denise Betsema voorbij. Betsema raakte, opgehouden door een valpartij, kort na de start achterop en reed daarna meteen ook lek. Ze verloor meer dan 4 minuten op Pieterse. De Amersfoortse staat zevende in het klassement

Van der Haar vierde

Bij de mannen kwam Lars van der Haar als vierde over de streep. De Woudenberger eindigde zondag bij de GP van Sven Nys, eveneens een wedstrijd in de X2O-trofee, ook al als vierde.
De winst ging naar Nederlander Mathieu van der Poel. In het klassement staat Van der Haar tweede met 1 minuut 28 achterstand op de Belgische koploper Eli Iserbyt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.