Van de Zandschulp onderuit in halve finale

Slechte Wimbledon-generale voor slordige Van de Zandschulp
Slechte Wimbledon-generale voor slordige Van de Zandschulp © Orange Pictures
Pune - Tennisser Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de finale van het ATP-toernooi van Pune te bereiken. De 27-jarige Veenendaler verloor in de halve eindstrijd met 6-7, 7-6, 1-6 van de Fransman Benjamin Bonzi. Van de Zandschulp had in India kunnen zorgen voor de eerste compleet Nederlandse finale sinds 1995, nadat landgenoot Tallon Griekspoor zich eerder ten koste van de Rus Aslan Karatsev verzekerd had van de eindstrijd in Pune.
Een herhaling van 1995, toen Richard Krajicek en Paul Haarhuis de finale van het ABN AMRO Open in Rotterdam speelden, leek al snel een moeilijk verhaal te worden. Van de Zandschulp verloor zijn eerste servicegame en keek meteen tegen een 3-0-achterstand aan. Hij knokte zich terug tot 3-3, maar moest op 5-4 nog een setpoint wegpoetsen om er uiteindelijk een tiebreak uit te slepen. Bonzi nam hierin een 6-2-voorsprong en pakte uiteindelijk op zijn vijfde setpoint de winst in de set.
Ook in de tweede set leverde Van de Zandschulp, de nummer 35 van de wereld, meteen zijn service in en keek hij tegen een achterstand van twee games aan. Hij richtte zich echter opnieuw op en brak op 4-3 de opslag van Bonzi. De twee hielden elkaar vervolgens in evenwicht, zodat er opnieuw een tiebreak aan te pas moest komen. Van de Zandschulp sloeg vervolgens toe bij een 5-5-stand en won vervolgens op eigen service de tiebreak.
De derde set volgde hetzelfde stramien als de eerste twee. Voor de derde keer op rij verloor Van de Zandschulp zijn eerste opslagbeurt. Dit keer wist de Nederlander zich niet meer terug te vechten. Bonzi, de mondiale nummer 60, stoomde door naar een 5-0-voorsprong voordat Van de Zandschulp zijn eigen service wist te houden. Het bleek slechts uitstel van executie, nadat de Fransman in de volgende game zijn derde matchpoint had benut.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.