Van der Haar blijft Superprestige-leider na vierde plek in Gullegem

Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures
Wevelgem - Lars van der Haar is na zeven van de acht wedstrijden in de Superprestige veldrijden nog altijd leider in het klassement. De Woudenberger werd zaterdag vierde in het Belgische Gullegem en behield daarmee zijn koppositie.
De overwinning in Gullegem ging naar Belgisch kampioen Wout van Aert, die afrekende met landgenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Van der Haar kende nog wel een goede start, maar haakte af na een versnelling van Van Aert. Hij eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in de cross.
In het klassement van de Superprestige staat Van der Haar nu op 90 punten. Vanthourenhout is onze regiogenoot wel genaderd tot op zes punten in de stand. Iserbyt staat derde op zeven punten achterstand. De laatste wedstrijd in de Superprestige veldrijden is op 11 februari in Middelkerke.

Geen Puck Pieterse

De wedstrijd in Gullegem bij de vrouwen werd gewonnen door de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. Zij versloeg Inge van der Heijden en Denise Betsema.
De Amersfoortse Puck Pieterse deed niet mee. Zij focust zich op de Wereldbeker in Zonhoven, die zondag op het programma staat. Daar staat ook Van der Haar weer aan de start. Volgende week is het NK veldrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.