Scheperkamp vierde in Noorwegen Europese titel met een etentje: 'Mooiste moment was omhelzing met ouders'

© Orange Pictures
Hamar - Merijn Scheperkamp beleefde het succesvolste weekend in zijn schaatsloopbaan. Het 22-jarige lid van schaatsvereniging Zeist kroonde zich tot Europees kampioen. Scheperkamp genoot van al de reacties die hij de afgelopen dagen heeft gekregen.
Zondagavond vliegt Scheperkamp weer naar Nederland, dus had hij een dag om het winnen van de Europese titel in het Noorse Hamar te vieren. "We zitten nog midden in het schaatsseizoen dus ik heb het niet uitgebreid gevierd. Ik ben met mijn ouders en zus gezellig uiteten geweest", vertelt het lid van schaatsvereniging Zeist. "Met het team hebben we er met een glaasje champagne op getoost."
"Ik heb echt heel veel reacties gekregen. Op social media, op whatsapp, telefoontjes. Dat is fantastisch", aldus Scheperkamp. Over de mooiste reactie hoeft hij niet lang na te denken. "Die was van mijn ouders en zus. Ik kon ze gelijk na de winst omhelzen."

Solide naar Europese titel

Scheperkamp wist één 500 meter te winnen, verder werd hij tweede op zijn eerste 500 meter. Bij de 1000 meter eindigde hij twee keer als tweede. "Dat is mijn kracht geweest. Ik heb vier hele stabiele ritten gereden", aldus de 22-jarige schaatser. "De rest heeft toch wat foutjes gemaakt en daar heb ik van geprofiteerd."
"Ik merkte op het NK dat ik dichtbij zat. Toen werd ik tweede. Hierdoor wist ik dat ik er echt voor kon gaan", zegt Scheperkamp die alweer vooruit kijkt. "Voor nu gaat de focus op het NK afstanden begin februari. Daar wil ik mij plaatsen voor het WK afstanden begin maart. Het WK afstanden is het ultieme doel dit seizoen."
Schaatser Merijn Scheperkamp blikt 'the day after' terug op zijn Europese titel sprint

Band met schaatsvereniging Zeist

"Ik krijg altijd mooie berichten van ze", zegt Scheperkamp over zijn band met schaatsvereniging Zeist. De Hilversummer is nog altijd lid van die club. "Ze behandelen mij altijd goed."
Maar officieel is Scheperkamp geen erelid. Al zei hij in het verleden tegen RTV Utrecht wel dat schaatsvereniging Zeist hem op deze manier behandelt. "Ik vind het niet perse belangrijk om erelid te worden. Ik vind het altijd leuk om wat terug te doen voor mijn club. Bijvoorbeeld om aan het einde van het seizoen een training te geven. Die clubliefde hebben is hartstikke mooi."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.